El Tottenham ha sobreviscut al domini del Manchester City i s’ha imposat al Hotspur Stadium per 2-0. El resultat, però, no reflecteix com ha estat el partit, controlat i dominat pels citizens fins al minut 60. L’expulsió de Zinchenko ha trastocat els plans de Pep Guardiola i ha abandonat l’oportunitat de seguir a la caça del Liverpool, que cada cop es veu més campió de la Premier League.

Si hi havia un element que feia interessant aquest partit, aquest era el duel entre Guardiola i José Mourinho. L’enfrontament entre els dos entrenadors, el número 23 en les seves carreres, arribava enmig d’una professió de respecte mutu. Mentre que Guardiola confessava en la roda de premsa prèvia que “sempre ha tingut un respecte increïble pel que ell ha fet pel futbol i per la seva carrera”, Mourinho es posava nostàlgic i “recordava més els anys que va estar amb el Pep a Barcelona compartint temps i club i no els que va estar contra ell”. Aquestes paraules deixaven enrere tota la tensió viscuda en els Clàssics de fa uns anys i obrien una nova etapa en la seva relació d’amor-odi.

Control citizen en els primers 45 minuts

El partit ha començat sense un clar dominador. Durant els primers 15 minuts, la pilota ha anat d’una àrea a l’altra, intercalant atacs dels dos equips però sense crear gran perill. Malgrat la dinàmica de l’inici, s’anava cuinant lentament la possessió dels citizens, i cap a la mitja hora del partit, ja s’ha fet amo de la pilota.

Sergio Agüero ha esdevingut el far ofensiu del City, guiant els atacs del seu equip i atenent també a les tasques defensives. La més clara l’ha tingut al minut 26, quan s’ha plantat davant de Lloris però el seu xut ras s’ha estavellat amb el pal. També ha estat protagonista en una de les accions més estranyes, no per la seva caiguda dubtosa dins l’àrea del Tottenham, sinó per la lentitud del VAR en assenyalar penal, dos minuts després de l’acció i ja amb la pilota en circulació.

Tottenham City EFE

L’encarregat de llançar-lo ha estat Gündogan però Lloris l’ha aturat. Sterling ha intentat agafar el refús del penal però ha caigut dins l’àrea després de ser abatut pel porter francès. Aquesta acció ha servit perquè el VAR tornés a entrar en acció en el que podria haver significat el segon penal contra l’equip de Mourinho. Els cabreig dels jugadors s’ha traduït amb una petita picabaralla que ha acabat amb grogues per a Zinchenko i Aldelweireld. Finalment, l’àrbitre ha decidit continuar el partit.

Els jugadors han marxat al vestuari amb 0-0 al marcador en una primera part on el City ha dominat però que s’ha vist afavorit pel VAR, no només en les dues accions de penal, sinó en una entrada de Sterling a Dele Alli que li podria haver costat la vermella al minut 12, però només s’ha quedat en groga.

Expulsió decisiva en el canvi de papers

La segona part del partit ha seguit amb la tònica dels primers 45 minuts: control del City i el Tottenham intentant el contraatac en les poques ocasions que se li presentaven. El punt d’inflexió ha arribat al minut 60, quan el lateral del City Zinchenko ha estat expulsat per doble groga i deixava el seu equip amb 10 homes. El Tottenham només ha necessitat 2 minuts per avançar-se al marcador gràcies a un gol de Bergwijn. El davanter debutant, acabat d'arribar del PSV, ha definit elegantment després d’un control de pit i un xut de volea impossible d’aturar per a Ederson.

berjwin tottenham efe

A partir d’aquí, les cames li pesaven molt més als jugadors de Guardiola i el Tottenham ha entrat més al partit. El segon gol dels de Mourinho ha arribat al minut 71 amb un xut de Son al primer pal que ha batut novament al porter del City. A partir d’aquí, el City s’ha anat desinflant com si d’un globus es tractés i pràcticament no ha produït més perill fins que l’àrbitre ha xiulat el final del partit.

Aquesta victòria del Tottenham serveix als spurs per escalar fins a la cinquena posició i col·locar-se només a quatre punts de la zona Champions.