El Manchester City fulmina el Reial Madrid a la tornada de les semifinals de la Champions League després d'una nova lliçó de futbol de l'equip de Pep Guardiola (4-0). El conjunt citizen ha enfonsat els merengues després d'un duel marcat per l'exhibició dels anglesos. Bernardo Silva, per partida doble, Éder Militao, en pròpia porteria, i Julián Álvarez han estat els golejadors del partit. I el City s'enfrontarà a l'Inter de Milà a la final de la màxima competició europea.

Bernardo Silva és decisiu

Alineacions de gala de Pep Guadiola i de Carlo Ancelotti, però la balança s'ha decantat per l'aposta del tècnic català. En un inici temorós i amb molta tensió, el City ha apostat per tenir la pilota i per jugar a la seva manera. Un pla que ja es va veure en el partit d'anada i que tampoc ha sorprès des d'un principi, però a mesura que han passat els minuts s'ha començat a gestar el bany que aniria arribant. El Reial Madrid volia esperar el seu moment al contracop, però els anglesos no han parat d'assetjar la porteria d'un providencial Thibaut Courtois.

Pep Guardiola
Pep Guardiola donant indicacions / Foto: EFE

Al minut 4, xut llunyà de Kyle Wlaker. Al minut 7, ocasions d'Erling Haaland i de Rodri Hernández. Poc després, oportunitat de John Stones des de lluny. Ocasions i domini aclaparador del City, que en els primers 10 minuts tenia una possessió de gairebé el 90% i amb un Reial Madrid que amb prou feines havia completat 10 passades. Courtois s'ha hagut de lluir abans del quart d'hora després d'un gran colpeig de Haaland. Jack Grealish també ho intentava per la banda esquerra de l'atac. Kevin de Bruyne buscava la fortuna amb una falta llunya al minut 18. I Courtois ha fet una nova aturada impressionant al minut 21 per seguir salvant el Reial Madrid.

Però al minut 23 ha arribat el primer gol del City. Jugada de pissarra i definició magistral de Bernardo Silva (1-0). Molt merescut. El City, mossegant i asfixiant el Reial Madrid, que no parava de treure aigua de la seva àrea. La primera ocasió dels blancs ha estat al minut 35 després d'un travesser de Toni Kroos. Però ha estat l'únic intent d'un Reial Madrid que perseguia ombres, que sempre anava tard i que estava totalment descol·locat. Però tot era mèrit del gran espectacle de futbol que mostraven els de Guardiola, que han marxat al descans amb un 2-0 després d'un nou gol de Bernardo Silva (2-0), ja amb els merengues totalment vençuts.

Bernardo Silva Erling Haaland Manchester City / Foto: EFE
Bernardo Silva i Erling Haaland celebrant un dels gols del Manchester City / Foto: EFE

I Pep Guardiola destrossa el Reial Madrid

I també com era d'esperar, el Reial Madrid ha reaccionat a l'inici del segon temps, però ha estat una reacció massa tímida. Una falta de David Alaba ha estat el més perillós perquè la defensa citizen estava fent un grandíssim paper. Més possessió blanca, però sense trobar ni Vínicius Júnior ni Karim Benzema, que estaven passant totalment desapercebuts. Tampoc semblaven ser-hi presents Luka Modric, Toni Kroos, Fede Valverde o Rodrygo Goes.

El Reial Madrid, totalment a l'atac, i el City buscant la sentència. Al minut 74, jugada de precisió màxima del City i travesser després d'un xut de Haaland i d'una nova aturada impressionant de Courtois. Una mínima esperança per al Reial Madrid i tot el City of Manchester esperant que el seu equip no defallís com a la semifinal de l'any passat. I al minut 76, autogol d'Éder Militao després d'una falta lateral dels anglesos (3-0). I en una de les últimes jugades del partit, Julián Álvarez ha fet el quart del City (4-0) en la primera pilota que tocava després de sortir al camp.

Erling Haaland Pep Guardiola Manchester City
Pep Guardiola rient al costat d'Erling Haaland / Foto: EFE

Ni miracles ni esperits del passat. El Reial Madrid no ha pogut reaccionar i ha quedat eliminat a les semifinals de la Champions. Pep Guardiola ha donat una lliçó de futbol amb el Manchester City, que se segueix agegantant, i porta els anglesos a la final de la màxima competició europea per segona vegada a la seva història. Aquesta vegada sí que toca guanyar davant l'Inter de Milà.