El Manchester City de Pep Guardiola té el títol de la Premier League a tocar. Els 'citizens' han guanyat amb solvència al Newcastle (5-0) i aprofiten l'ensopegada d'ahir del Liverpool davant el Tottenham (1-1) per consolidar-se com a líders, amb 3 punts d'avantatge respecte als de Jürgen Klopp. Si guanyen els dos següents compromisos, davant Wolverhampton i West Ham, seran campions.

Tres canvis a l'alineació i inici fulgurant

Després de la cruel eliminació a les semifinals de la Champions, davant el Reial Madrid, hom podria pensar que l'equip dirigit per Guardiola es veuria afectat anímicament en la seva cursa per ser campions de lliga. Doncs res més lluny de la realitat. El tècnic de Santpedor ha fet descansar d'inici a Phil Foden, Riyad Mahrez i Bernardo Silva i en el seu lloc han jugat Grealish, Sterling i Gundogan.

Kevin de Bruyne Dan Burn Manchester City Newcastle Premier League EFE
Kevin de Bruyne i Dan Burn, pugnant per una pilota al Manchester City-Newcastle de Premier League EFE

Els locals han començat el partit com avions, conscients del que estava en joc. No podien desaprofitar l'empat del Liverpool. Al minut 19, Raheem Sterling ha aprofitat una bona deixada de Joao Cancelo amb el cap per inaugurar el marcador a l'Etihad Stadium. Els aficionats 'citizens' han omplert l'estadi i han celebrat de valent el primer gol dels seus. Al minut 38, Aymeric Laporte ha ampliat diferències aprofitant un rebot dins l'àrea. Amb el 2 a 0 s'arribava al descans.

Segona part de domini absolut

A la represa, els locals, lluny de relaxar-se, han sortit amb ganes de fer el tercer. Kevin de Bruyne i Sterling han tingut dues bones ocasions abans que Rodri, a la sortida d'un córner, sentenciés el partit, al minut 60. Els homes de Pep Guardiola han baixat el peu de l'accelerador a partir del tercer i han jugat a plaer la resta del matx. Tot i això, al minut 90 i al 93, Foden i Sterling han augmentat el marcador fent el quart i el cinquè gol.

Pep Guardiola Manchester City Newcastle Premier League EFE
Pep Guardiola, donant instruccions durant el Manchester City-Newcastle de Premier League EFE

El domini del Manchester City durant tot el partit ha estat aclaparador. És cert que al davant tenien un Newcastle sense res en joc, però l'equip de Guardiola no s'ha relaxat en cap moment i ha estat a l'altura del matx, tot i la cruel derrota de fa només quatre dies. Els aficionats han acabat el partit ovacionant al seu equip, conscients que necessiten el seu escalf en aquest tram decisiu de competició.

El Manchester City ho té tot de cara per aixecar la sisena Premier League de la seva història (anteriorment havia guanyat dues lligues angleses). Wolverhampton i West Ham a fora i Aston Villa a casa són els duels que li queden als anglesos per ser campions. Seria la quarta lliga de Pep Guardiola amb els 'Sky blues' i culminaria d'aquesta manera una temporada positiva, tot i la desfeta europea al Santiago Bernabéu.

Imatge principal: Els jugadors del Manchester City, celebrant el gol d'Aymeric Laporte / EFE