El 2024 a nivell futbolístic estarà marcat, entre altres coses, per l'Eurocopa que se celebrarà a Alemanya. Després del Mundial de Qatar, celebrat de forma inusual durant els mesos de novembre i desembre, i l'Eurocopa de 2021, encara amb algunes limitacions per l'emergència sanitària de la COVID, l'Europeu de 2024 tornarà a tenir tots els ingredients que caracteritzen un torneig d'aquestes dimensions, per rellevància i calendari.

Dani Ceballos, sense gairebé minuts en el Reial Madrid...

I qui sap millor que ningú aquestes circumstàncies són els millors futbolistes del món, que tenen marcat en vermell les dates d'aquesta Eurocopa al calendari. Mentre que hi ha futbolistes que tenen garantida la seva presència i que intentaran preparar-se de la millor forma possible per a l'esdeveniment, d'altres se l'hauran de guanyar. Per aquesta raó, l'últim tram de la vigent campanya serà fonamental per als jugadors que es trobin una situació d'incertesa en les seves seleccions.

Dani Ceballos Reial Madrid / Foto: EFE
Dani Ceballos disputant un partit amb el Reial Madrid contra el Vila-real / Foto: EFE

Un d'aquests casos és el de Dani Ceballos, futbolista que va renovar amb el Reial Madrid fins al 2027 l'estiu passat, però que no ha tingut els minuts esperats sota les ordres de Carlo Ancelotti. I és que el futbolista andalús és el setè home en la rotació del mig del camp del conjunt blanc. Això ha fet que, malgrat les lesions que han patit Luka Modric, Camavinga i Aurélian Tchouméni, la participació de l'exfutbolista del Betis en aquest inici de campanya hagi estat mínima.

... no renúncia a l'Eurocopa

Ara bé, els minuts que ha disputat han estat d'un nivell molt elevat. El talent de l'uterà és indiscutible, però en un equip com el Reial Madrid, amb una plantilla plena de futbolistes que es troben entre els més valorats del món, és difícil guanyar-se un lloc. Per aquesta raó, no seria forassenyat pensar en una sortida de Ceballos durant el pròxim mercat de fitxatges de gener, a la recerca d'un equip en què poder ser titular i protagonista.

Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la seleccion espanyola / Foto: EFE
Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la selecció espanyola / Foto: EFE

Perquè si vol ser entre els 23 convocats de Luis de la Fuente per a l'Eurocopa d'Alemanya, Ceballos haurà de demostrar que arriba amb el nivell necessari per treure-li el lloc a jugadors de primera talla mundial com Pedri, Rodri, Fabián, Koke o Zubimendi, entre altres. De moment, aquesta possibilitat és només una hipòtesi, però si arriba una oferta d'algun equip important de Primera Divisió o de la Premier League, l'andalús podria valorar el seu futur. Així, les properes setmanes seran claus per conèixer on jugarà aquests mesos tan significatius.