Un dels jugadors amb qui Luis de la Fuente comptava per formar part del nucli dur de la selecció espanyola era Dani Ceballos. El centrecampista andalús ja era una peça indispensable al combinat sub 21, amb el de La Rioja a la banqueta, per la qual cosa a ningú no el va sorprendre que De la Fuente li convoqués per als seus primers partits com a entrenador de la selecció absoluta. En aquells moments, quan jugava amb assiduïtat amb el Reial Madrid, es donava per fet que Ceballos anava a ser una de les peces fonamentals de la nova selecció espanyola.

El problema és que Dani Ceballos ha desaparegut de la pissarra de Carlo Ancelotti. Primer va patir una lesió que li va enviar a la infermeria, un temps perdut que jugadors com Brahim Díaz han aprofitat per arrabassar-li el lloc. En aquests moments, Ceballos és suplent per a Ancelotti, la qual cosa pràcticament el deixa fora de la pròxima Eurocopa, ja que res no apunta que la situació vagi a canviar a curt termini.

Dani Ceballos seriós sent suplent amb el Reial Madrid / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito
Dani Ceballos, a la banqueta del Reial Madrid / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito

El Betis torna a la càrrega a per Dani Ceballos

Dani Ceballos és conscient que ha de canviar d'aires si vol créixer, per la qual cosa escolta ofertes per sortir del Reial Madrid en aquest mercat d'hivern. L'andalús ja té 3 equips interessats, que esperen al final del mes de gener per moure's. Els aspirants són el Betis, l'Aston Villa i el Bayer Leverkusen, 3 clubs en els quals Ceballos podria tornar a sentir-se futbolista.

El destí preferit del jugador és el Betis, el club en el qual es va formar, a més que li interessa seguir a la Lliga espanyola. El gran problema és econòmic, ja que el Reial Madrid es nega a assumir part de la seva fitxa. El Betis no la pot assumir, la qual cosa ha congelat l'operació. No s'ha d'oblidar que el 2017, el Reial Madrid li va pagar al Betis 16,5 milions d'euros per Dani Ceballos, pel que ara no se'l pensa regalar, per molt que insisteixi el jugador.

Unai Emery amb l'Aston Villa / Foto: Europa Press - John Walton
Unai Emery vol fitxar Dani Ceballos per a l'Aston Villa / Foto: Europa Press - John Walton

L'Aston Villa i el Bayer Leverkusen, atents a Dani Ceballos

En segon lloc, Dani Ceballos ja ha rebut la trucada d'Unai Emery, que li ha obert la porta de l'Aston Villa. El club anglès, la gran revelació de la Premier League, està construint un gran projecte, per la qual cosa Dani Ceballos podria créixer. L'andalús, a més, ja coneix el campionat, ja que va jugar com cedit a l'Arsenal.

El tercer club interessat és un altre equip revelació, en aquest cas d'Alemanya. Es tracta del Bayer Leverkusen, que de la mà de Xabi Alonso ha aconseguit disputar-li la Bundesliga al Bayern de Munic. Amb Ceballos, el club de l'aspirina faria un pas endavant espectacular, la d'unir el talent de l'andalús al de Florian Wirtz.