Luis Enrique i a la selecció espanyola se'ls ha presentat un problema abans del Mundial de Qatar, i és que un jove jugador espanyol està irrompent en el panorama futbolístic anglès i encara no ha rebut la trucada de cap seleccionador nacional per formar part del futbol de seleccions. Aquest fet pot suposar una nova batalla entre federacions per fer-se amb el poder de disposar d'un jugador per a la seva selecció.

Es tracta de Mateo Joseph, jugador de 19 anys del Leeds United i que té diverses opcions a l'hora d'assegurar el seu futur pel que fa a la selecció nacional. El jugador d'origen espanyol nascut a Santander va debutar amb el Leeds United en la derrota a la tercera ronda de la Carabao Cup contra el Wolverhampton (1-0) i va jugar els 90 minuts del partit, impressionant al públic amb el seu talent. A més, el jugador també va debutar a la Premier League, jugant un minut del partit contra el Tottenham (4-3).

Luis Enrique España / Foto: Europa Press
Luis Enrique, entrenador de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

El jugador té on escollir

De moment, cap selecció nacional ha cridat el jove jugador, però el davanter del Leeds United pot escollir entre diverses opcions. Així doncs, el futbolista pot acabar jugant a la selecció d'Antigua i Barbuda, per arrels familiars, a la selecció espanyola, pel fet d'haver nascut a Espanya, o a Anglaterra, país on el jugador està desenvolupant la seva carrera futbolística des que va sortir del planter de l'Espanyol a principis del 2022. Concretament, Mateo Joseph jugava al Juvenil A de l'Espanyol i va marxar al filial del Leeds United.

Les dues seleccions amb més opcions són la selecció anglesa i l'espanyola, pero pel moment, cap de les dues seleccions l'han cridat. Luis Enrique, malgrat la manca de figures ofensives al seu equip, encara no té en compte el jove jugador per jugar a la selecció absoluta, pero els seleccionadors de les categories inferiors tampoc, i la Federació Anglesa podria aprofitar aquesta situació.

Mateo Joseph Leeds United / Foto: Leeds United
Mateo Joseph, jugador del Leeds United / Foto: Leeds United

Espanya ja ha perdut altres jugadors joves

No seria la primera vegada que a la selecció espanyola se li pot escapar un jugador jove que encara no ha estat seleccionat per cap combinat nacional, i és que en els últims anys ja hi han hagut molts casos ressenyables i destacats que han afectat els interessos de la selecció espanyola de Luis Enrique Martínez, així com als de les categories inferiors. 

És el cas de jugadors com Alejandro Garnacho, jugador que ja va ser convocat per Lionel Scaloni per jugar les eliminatòries sudamericanes contra Veneçuela i el Paraguai, i encara que aquests partits encara no lliguen el jugador del Manchester United a la selecció argentina, la intenció del seleccionador argentí és que el jugador vagi entrant en la dinàmica amb els que poden ser els seus companys en el futur.