“El més fàcil és queixar-se i plorar, però és irreprotxable l’actitud del club i l’entrenador”. Preguntat i repreguntat per les queixes contra els àrbitres i la polèmica que ha envoltat el Barça els últims dies, Luis Enrique ha defensat insistentment l’actitud adoptada en la polèmica arbitral. Una opinió contrària a la de Gerard Piqué, que també ha tingut molta incidència en una prèvia d’un partit que serà decisiu en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei contra l’Athletic Club al Camp Nou (21.15h).

Sobre les últimes actuacions del central blaugrana i les paraules contra el col·lectiu arbitral, Luis Enrique ha volgut defensar la seva posició i ha assegurat que l’opinió del seu futbolista és molt respectable, però que s'allunya del que es defensa des del club: “Respecto l’opinió de Piqué, però l’actitud del club i la meva és irreprotxable”. L’entrenador asturià ha afegit que està “encantat amb el Piqué futbolista i professional, que és vital”.

Les decisions arbitrals no són de la incumbència del cos tècnic del Barça i ells només poden garantir intentar jugar bé. “Fa ràbia les situacions que hem viscut els últims dies, però hem d’estar per sobre aquestes situacions”, ha afegit l’entrenador blaugrana molt segur de les seves paraules.

Remuntada obligada

El Barça afronta la tornada dels vuitens de Copa amb l’únic objectiu de donar la volta a l’eliminatòria. La derrota per 2-1 a Bilbao condiciona molt els blaugrana i l’obligació és la d’anar a buscar la victòria. “No ens queda més que atacar”, ha assegurat Luis Enrique en una prèvia en què la confiança ha sobrevolat per la sala de premsa de la Ciutat Esportiva.

“Estem amb un resultat desfavorable, però el fet d’haver fet un gol fa que tinguem la confiança necessària per passar aquest repte”. Les intencions són clares i l’entrenador blaugrana sap de la qualitat del rival. Per a Luis Enrique serà un partit difícil, però s’haurà de fer un bon joc.

Ernesto Valverde, l’entrenador de l’Athletic, va assegurar que el resultat potser condicionava el seu plantejament. Després d’aquestes paraules, Luis Enrique ha afirmat que no se’l creu i que sap que els bascs aniran a pressionar a dalt “com ho han fet sempre contra el Barça”. L’Athletic serà un equip que tornarà a pressionar a dalt i que tornarà a crear problemes al Barça, però han de millorar els aspectes que van fallar a l’anada.

“És una eliminatòria preciosa i es veurà un espectacle acord a la competició”, ha confirmat l’entrenador asturià en un clima de molta confiança. Amb l’1-0 ja li val al Barça per passar i les situacions aniran canviant. Amb l’inconvenient principal de no rebre gols al contracop, ha destacat que és normal amb el seu tipus de joc: “Juguem amb molt espai darrere la línia defensiva i és normal, són els riscos que correm. En els últims partits hem tingut més el joc, però hem perdut i pot passar”. En el futbol poden passar moltes coses, però l’asturià ha confirmat que en aquest partit han de “generar més ocasions de gol i ser més precisos”.

The Best, a un segon pla

L’absència dels futbolistes blaugrana és una decisió també totalment acceptada per a l’entrenador blaugrana. “Jo només puc que reforçar la seva decisió”. Els motius principals són esportius i una raó de pes per un partit que és molt més important que una entrega de premis. “Hi ha un factor esportiu també i penso que preval l’esportiu per sobre de tot”, ha afegit Luis Enrique.