El llarg catàleg de futbolistes que Luis de la Fuente té com a seleccionables per a la Roja sempre acaba obligant a prendre decisions difícils. De fet, en alguns casos, els jugadors que tenen doble nacionalitat i que saben que amb Espanya no tindran opcions de jugar a nivell internacional acaben apostant per fer-ho amb l'altre país que els pugui convocar. 

En aquest sentit, casos com el d'Iván Balliu i la seva ascendència albanesa expliquen com un futbolista català nascut a Caldes de Malavella està jugant amb la selecció de l'Europa de l'est. El cas més recent és el d'Abde Ezzalzouli, futbolista nascut a la localitat marroquina de Beni Melal, però aterrat a Espanya amb l'edat de 7 anys. El jugador propietat del Barça podia escollir si jugar amb la selecció espanyola o amb el Marroc, decantant-se finalment pel combinat africà, amb qui ja va debutar durant aquest Mundial de Qatar 2022.

Abde Osasuna Betis / Foto: Europa Press
Abde, durant el partit de Copa del Rei entre l'Osasuna i el Betis / Foto: Europa Press

Brahim Díaz, a punt de seguir els mateixos passos que Abde

Segons ha informat el portal web okdiario.com, el qui també podria deixar córrer l'alternativa de jugar amb la Roja per fer-ho amb el Marroc és Brahim Díaz. En aquest cas, l'actual futbolista del Milan va néixer a Málaga, on es va desenvolupar futbolísticament fins a l'edat de 16 anys, quan el Manchester CIty el va reclutar a la seva escola de futbol.

Brahim sempre ha tingut clar que el seu destí era defensar la samarreta d'Espanya, però tot i ser una peça habitual en cadascun dels seus equips de categories inferiors, encara no ha debutat amb el combinat absolut. Luis Enrique el va convocar per a un amistós, però ara, encara sense haver jugat cap minut oficial, el mitjapunta rossoneri hauria donat el seu ultimàtum.

Brahim Díaz Milan / Foto: Europa Press
Brahim Díaz, celebrant un gol amb la samarreta del Milan / Foto: Europa Press

Així ho apunta l'esmentada font. De moment, Brahim té a Walid Regragui, seleccionador marroquí, a l'espera. No obstant això, optarà per donar-li l'OK si, finalment, Luis de la Fuente no el fa debutar amb Espanya per als partits classificatoris davant Noruega i Escòcia de finals de mes de març.

Luis de la Fuente estaria preparant una revolució

En vista que Brahim Díaz és un diamant cada cop més brillant a la Serie A, Luis de la Fuente podria donar validesa a aquest ultimàtum i acabar decantant-se per convocar-lo. I és que tal com apunten algunes informacions, el nou seleccionador espanyol estaria preparat una revolució per al combinat nacional i, aprofitant que és l'última oportunitat per a gaudir del futbol de Brahim, podria convocar-lo en el lloc del discutit Ferran Torres.