Monchi, director esportiu del Sevilla, sap que el pròxim estiu no podrà fer res per evitar la sortida de Jules Koundé i Diego Carlos, els dos centrals titulars de l'equip. El francès ja va estar a prop d'anar-se'n l'estiu passat, quan el Chelsea va arribar a posar a sobre de la taula 80 milions d'euros. El Sevilla es va negar a acceptar l'oferta i va exigir la clàusula de rescissió, de 90 milions. I la situació es va repetir a l'hivern amb Diego Carlos. El Newcastle va anar per ell i el jugador li va demanar al Sevilla que el deixés sortir, però Monchi va tornar a ser intransigent, a canvi d'acceptar el seu traspàs a l'estiu.

Al Sevilla, doncs, li falten centrals i un dels favorits és Clement Lenglet, que justament va aterrar al Barça procedent del Sánchez Pizjuán. El francès està defraudant al Camp Nou, però va deixar una gran imatge a Sevilla, la qual cosa ha provocat que Monchi vegi amb bons ulls l'oferiment del Barça.

Lenglet lewandowski bayern barça champions efe

Monchi vol recuperar a Lenglet el pròxim estiu / EFE

Lenglet i Kamara, els objetius de Monchi

La negociació va arribar a orelles a Julen Lopetegui, entrenador del Sevilla, que li va demanar a Monchi que refredés l'interès. Lenglet pot ser un bon reforç, però abans prefereix esperar, a veure si el mercat ofereix jugadors més interessants. Lopetegui creu que Lenglet és un futbolista massa dèbil a les pilotes dividides, a més de tenir llacunes defensives, justament allò que vol evitar quan busca centrals. Si no apareixen bones opcions no té cap problema en acollir el fitxatge de Lenglet, però de moment prefereix esperar.

El jugador que Monchi té entre cella i cella per formar dupla defensiva amb Lenglet és Boubacar Kamara, central de l'Olympique de Marsella que amb només 22 anys està donant molt de què parlar. El jove talent francès acaba contracte el 30 de juny i continua sense renovar, el que ja ha portat al club francès a pensar que ja té un preacord amb Monchi, que porta temps darrere del jugador.

Jules Koundé escalfament Sevilla Europa Press

Jules Koundé, objectiu prioritari del Barça / Europa Press

El Barça estima Koundé

En la negociació del Barça amb el Sevilla pel traspàs de Lenglet va aparèixer el nom de Jules Koundé, el central preferit de Xavi Hernández per reforçar la defensa blaugrana. Monchi, que sap que té un jugador pretès per mig Europa, va posar a sobre de la taula la petició dels famosos 90 milions d'euros de la clàusula, una quantitat que el Barça ni vol ni pot pagar.

L'objectiu del Barça és afegir Lenglet en l'operació, perquè sigui assequible, encara que sembla complicat que el Sevilla vagi a acceptar un canvi entre ambdós centrals. En cas de no ser així, el Barça es podria acontentar amb una xifra propera als 15 milions d'euros, una quantitat que Monchi veu bé, per la qual cosa quan Lopetegui doni el vistiplau l'operació podrà tancar-se sense problemes.

 

Imatge principal: Julen Lopetegui ha congelat el fitxatge de Lenglet en espera de poder fitxar un parell de centrals de més nivell / EFE