El món de l'esport català es reuneix al CaixaForum de Barcelona per premiar els millors esportistes del 2018, però la 22a Festa de l'Esport Català destaca aquest any per la seva vessant més reivindicativa. Un any i tres mesos després de l'ingrés a presó dels primers presos polítics, ara el seu record i els llaços grocs comencen a agafar protagonisme.

No és gaire usual que en el món de l'esport es reivindiquin aspectes polítics, i menys dins de l'esport català. L'any passat, en la 21a edició dels premis, els llaços grocs no van tenir protagonisme, però aquest 2019 sí que han aparegut a les solapes d'alguns dels protagonistes.

Apareixen els llaços grocs

Entre la plana major de la representació política de l'acte, els llaços o els motius grocs s'han fet presents. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, lluïa un llaç groc. El mateix que el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, o la regidora de l'Ajuntament de Barcelona i diputada delegada d'Esports, Maite Fandos. També amb un motiu groc, concretament una papallona, la que ha mostrat a la seva solapa la consellera de la Presidència, Elsa Artadi. No van lluir cap llaç groc ni els amfitrions Gerard Esteva, president de la UFEC, ni Ernest Folch, director del diari Sport.

Maite Fandos Gerard Figueras Artadi Torrent Gerard Esteva SergiAlcazar 05

Ja deixant de banda el panorama polític, la presència dels tres grans clubs catalans, el Barça, el Girona i l'Espanyol, no han deixat sorpreses. La vessant internacional de les entitats i les poques intencions de posar els peus al fang per culpa d'un tema polític, han deixat sense llaços els representants de les tres grans institucions catalanes. L'única excepció ha estat la cinta groga que tenia Jordi Moix, directiu del Barça.

Directiva Barça Gerard Esteva Folch festa esport catala SergiAlcazar

Representació del Barça amb Josep Maria Bartomeu encapçalant la directiva

Entrenador Rubi RCD Espanyol festa esport catala SergiAlcazar SergiAlcazar 06

Representació de l'Espanyol amb el conseller Mao Ye (segon començant per l'esquerra) i el vicepresident Carlos García Pont (segon començant per la dreta)

Delfi Geli Girona festa esport catala SergiAlcazar

Representació del Girona amb el president Delfí Geli

Tampoc han portat llaços grocs Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol, ni Pere Navarro, delegat del Consorci de la Zona Franca, ni Josep Maldonado.

Gerard Esteva Joan Soteras Ernest Folch festa esport catala SergiAlcazar

Joan Soteras

Elsa Artadi Pere Navarro i Jessica Vall festa esport catala SergiAlcazar 03

Pere Navarro

Josep Maldonado Esteva Folch festa esport catala SergiAlcazar

Josep Maldonado

I ja entre els grans protagonistes, els guardonats, només l'esportista amb més projecció femenina, l'atleta Clàudia Sabata, ha lluit un gran llaç groc.

Figueras Claudia Sabata Jordi Merino festa esport catala SergiAlcazar

Clàudia Sabata

Jordi Alba Jessica Vall Festa Esport Català 2019 Sergi Alcàzar

Jordi Alba i Jessica Vall

Juan Carlos Navarro festa esport catala - SergiAlcazar

Juan Carlos Navarro

Patinatge Artistic CPA Olot Club festa esport catala - SergiAlcazar

CPA Olot

Una nova gala per premiar els millors esportistes de l'any 2018. Aquesta vegada, els grans protagonistes han estat el futbolista del Barça Jordi Alba i la nadadora del CN Sant Andreu Jessica Vall.