El Barça no aconsegueix remuntar. Quan semblava que l'equip es recuperava després de les victòries contra el Porto i l'Atlètic de Madrid, les derrotes contra Girona i Anvers no fan més que incrementar els dubtes a l'equip. Derrotat amb el seu propi estil, Xavi Hernández cada vegada està perdent més credibilitat entre els aficionats i, especialment greu, entre l'equip.

Però l'entrenador català no és l'únic assenyalat pel mal joc i les derrotes de l'equip. L'estrella de l'equip, Robert Lewandowski, també apareix com un dels principals culpables del mal estat del Barça. De fet, el polonès no va estar bé en les victòries de l'equip contra els portuguesos i els matalassers, però els seus companys es van encarregar de tapar les seves mancances. Però contra el Girona, quan més el necessitava l'equip, el davanter va defraudar els seus.

Robert Lewandowski Jules Kounde Barça / Foto: EFE
Robert Lewandowski celebrant el seu gol contra el Girona / Foto: EFE

Lewandowski, al centre de la polèmica

I això que Lewandowski va ser l'encarregat d'empatar el partit per als seus. Però aquesta jugada aïllada no va servir per dissimular el defectuós partit que va fer. En 90 minuts, només va tocar la pilota 34 vegades. Una xifra que mostra la poca importància del davanter durant el partit. Desaparegut durant tota la segona part, el polonès va tenir l'oportunitat d'empatar el partit en una de les últimes jugades del partit. Però amb tot a favor, la seva rematada va tocar a l'espatlla i se'n va anar fora. En la jugada següent, Cristhian Stuani va sentenciar el partit amb el 2-4.

Amb el pas a vuitens com primer pràcticament assegurat, Xavi va fer una convocatòria buscant donar descans a algun dels jugadors que més minuts havien acumulat, entre qui es trobava Lewandowski. Hores després, aquesta convocatòria va ser rectificada pel president, Joan Laporta, i el polonès va haver de viatjar a Bèlgica. No només això, sinó que finalment va ser titular. De no ser convocat, va passar a estar inclòs a l'onze inicial.

Anvers celebració gol / Foto: EFE
Anvers celebrant un gol contra el Barça / Foto: EFE

Perd el seu lideratge

El polonès va ser un dels fitxatges més il·lusionants de la passada temporada. Consagrat com un dels millors golejadors d'Europa, l'ex del Bayern de Munic semblava ser la referència que necessitava l'equip per créixer. Després d'un inici espectacular, el seu rendiment es va anar apagant tal com anava avançant el 2023.

El seu moment més baix ha arribat aquesta temporada. En tan sols un any, Lewandowski ha passat de ser el líder de la plantilla a ser considerat pràcticament com un jugador retirat. La seva poca transcendència a l'equip, la seva actitud cap als seus companys i l'apatia que mostra, han fet que el jugador hagi perdut la credibilitat al vestidor. Amb 35 anys i l'arribada imminent de Vitor Roque, sembla que el lloc de Robert podria ser a la banqueta. Una situació que el Barça no es pot permetre econòmicament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!