El Barça, novament, va deixar una imatge preocupant contra el Rayo Vallecano. Van sumar una derrota, la tercera a La Liga Santander, i van desaprofitar l'oportunitat de treure més avantatge al Reial Madrid en el lideratge, que 24 hores abans també havia perdut el seu partit contra el Girona. Encara i així, el títol continua estant pràcticament sentenciat, ja que tenen 11 punts d'avantatge, i només queden set jornades abans que finalitzi el campionat.

Però és innegable que els de Xavi Hernández acabaran deixant sensacions molt pobres. Defensivament han mostrat una solidesa brutal, encara que ha deixat molt a desitjar el joc col·lectiu, i en especial, l'apartat ofensiu. Tan sols han aconseguit 55 gols a favor, és a dir, una mitjana inferior als dos per partit, i el gran assenyalat en aquest aspecte és Robert Lewandowski, que ha ofert un rendiment preocupant en la segona part del curs.

Des que va tornar del Mundial de Qatar ha mostrat un nivell molt inferior al qual se li exigeix, i ha acumulat moltes crítiques. Encara que va tornar a veure porteria contra el combinat madrileny, la realitat és que la seva actuació, una vegada més, va ser nefasta. No va aparèixer sobre el terreny de joc, i es va mostrar desconnectat, sense pràcticament entrar en contacte amb la pilota. Una cosa que ja no pot sorprendre ningú, doncs s'ha convertit en la tònica habitual.

No obstant això, continua jugant absolutament tot, a causa que el polonès no té substitut a la plantilla. Aquesta és una de les assignatures pendents que tenen en el Camp Nou per al mercat estival: fitxar a algú que permeti donar descans al polonès, i que fins i tot li posi les coses complicades en la baralla per la titularitat. I pocs dubtes hi ha sobre qui és el favorit de Joan Laporta i de Mateu Alemany. Evidentment, ens referim a Vitor Roque.

La joia de l'Atlético Paranaense s'ha colat en la llista d'objectius prioritaris del Barça, que des de fa temps treballa a tancar la seva contractació, a canvi d'uns 30 milions d'euros.

Vitor Roque, obsessionat per anar al Barça

Vitor Roque, que únicament té 18 anys, és considerat com una de les promeses més interessants del panorama mundial. I ja està plenament assentat en l'elit, a més d'haver debutat amb la selecció brasilera absoluta fa unes setmanes. Per això ha cridat l'atenció dels millors clubs.

Tanmateix, ha mostrat la seva obsessió per anar al Barça, i esperarà el que sigui necessari per acabar posant-se a les ordres de Xavi.