Leo Messi començarà el partit d'aquesta tarda contra el Betis des de la banqueta, i per decisió tècnica, tal i com ha afirmat Alfred Schreuder, ajudant de Ronald Koeman, a Barça TV.

Si bé és cert que després de jugar absolutament tots els minuts de la temporada (810) la seva primera suplència era qüestió de temps, no deixa de sorprendre que aquesta es produeixi just abans de l'aturada per partits de les seleccions, en la qual l'argentí viatjarà al seu país per defensar els colors de l'albiceleste contra el Paraguai i el Perú.

messi de la font barça granada|magrana efe

Messi, a la banqueta del Nuevo Los Cármenes de Granada, fa més d'un any / EFE

L'última suplència de Messi, a Granada

Cal retrocedir més d'un any al calendari per trobar l'últim partit en el qual Leo Messi va començar un partit des de la banqueta. Va ser el 21 de setembre de 2019, a Granada, un partit que els blaugrana van perdre per 2-0 i en el qual el capità va disputar la segona meitat. Aquella suplència, però, poc té a veure amb la d'avui, ja que en aquella ocasió Messi estava sortint d'una lesió a l'adductor esquerre que no li va permetre iniciar la temporada amb els seus companys.

Des d'aleshores, Messi ha jugat un total de 50 partits oficials amb el Barça, i en tots ells ha disputat els 90 minuts. La seva suplència contra el Betis, doncs, és tota una novetat.

Messi Llevant Barça EFE

En l'últim partit que Messi va ser suplent per decisió tècnica, contra el Llevant, va marcar el gol de la victòria (1-0) / EFE

A la banqueta per decisió tècnica, contra el Llevant fa 19 mesos

L'última vegada que Leo Messi va ser suplent per decisió tècnica va ser el 29 d'abril de 2019, en el Llevant-Barça corresponent a la jornada 35 de la Lliga. "Volem que els jugadors arribin al tram final de la temporada en les millors condicions possibles", va afirmar sobre això Joan Aspiazu, l'ajudant de camp de Ernesto Valverde. Aquell dia, Messi va sortir en la segona meitat i va marcar el gol de la victòria (1-0).

I és que aquell partit, amb la Lliga decidida, es va disputar just abans de l'anada de les semifinals de la Champions contra el Liverpool (3-0), un partit que en el que Leo Messi va completar una exhibició. Llàstima d'Anfield Road.