Ho vulguin o no els culers, avui dimecres dia 30 de juny del 2021 és l'últim de Leo Messi com a jugador del FC Barcelona. És el darrer contractualment, ja que l'últim contracte del crac argentí amb el club blaugrana, firmat el 25 de novembre del 2017, expira aquesta mitjanit. I si la renovació no es fa oficial al llarg del dia d'avui, per primera vegada en la seva carrera professional, Messi serà agent lliure, estarà sense equip.

Laporta recondueix la renovació de Messi

Però si aquesta sembla una molt mala notícia, que ho és, les sensacions són que arribaran a un acord més d'hora que tard. Porten molts mesos negociant i intentant encaixar el seu sou dins dels límits salarials que té el Barça. I amb complicacions per culpa, entre d'altres, dels problemes provocats per la crisi de la Covid. La rebaixa salarial era obligada i el futbolista argentí la va acceptar per seguir defensant els colors del club de la seva vida, però encara hi ha certs serrells oberts i esperant a ser tancats.

Des del club esperaven anunciar la renovació el passat 24 de juny, coincidint amb l'aniversari de Messi. No va ser així i després es van fixar la data del 29 de juny, dia del 59è aniversari del president Joan Laporta. Però tampoc va ser possible. L'acord no era ni encara és total.

Leo Messi Barca Camp Nou Europa Press

Leo Messi durant un partit del Barça / EuropaPress

Però és que des que Laporta va guanyar les eleccions el passat mes de març, les possibilitats de renovació del capità blaugrana van créixer considerablement perquè Messi es va posar de cara. Ara fa gairebé un any la intenció del '10', amb Josep Maria Bartomeu de president, era abandonar el club. Però la confiança amb Laporta i un projecte atractiu l'han fet canviar d'opinió.

Messi segueix sent el pal de paller del nou projecte del Barça i als seus 34 anys seguirà sent el referent. Amb l'OK del jugador per renovar, ara queden per tancar diversos serrells més centrats en els temes fiscals que en la competitivitat de l'equip promès.

Messi Joan Laporta / FC Barcelona

Joan Laporta i Leo Messi abraçant-se / FC Barcelona

Dos anys al Barça i somni americà

Si no canvia radicalment la situació, la renovació no serà oficial aquest dimecres. Leo Messi vol renovar per dos anys abans de marxar als Estats Units i acabar la seva carrera professional. I el Barça està conforme. Però l'acord de renovació encara no és total.

Messi, concentrat amb l'Argentina mentre disputa la Copa Amèrica, fa que s'alenteixi tot el procés de renovació. L'acord està en camí correcte però encara queden alguns dies perquè es faci efectiu.

Messi gol celebración Barça FC Barcelona

Leo Messi celebrant un gol amb el Barça / FC Barcelona

Els timings no juguen a favor del Barça i la incògnita Messi haurà d'esperar. I si avui no és oficial, a partir de les 00.00h d'aquest dijous 1 de juliol Messi ja no serà jugador del Barça. Els culers resen perquè la renovació no es descarrili i que l'entesa total no es faci esperar gaire. Mentrestant, caldrà estar atents als canals oficials del Barça a veure què publiquen.

 

Imatge principal: Leo Messi durant un partit del Barça / EFE