En la roda de premsa del comiat de Leo Messi del Barça, l'argentí ha parlat clar sobre alguns temes i n'ha esquivat d'altres. Ha explicat, com va fer ahir el president Joan Laporta que la culpa de la seva sortida forçada són les exigències econòmiques de la Lliga, l'organisme que presideix Javier Tebas, però no ha volgut deixar clar si el Barça ha fet tot el que estava a les seves mans per intentar que seguís.

Messi, entre llàgrimes abans de començar a parlar

A Messi se l'ha vist enfonsat, abans fins i tot de parlar. Amb la primera plantilla del Barça, excompanys com Xavi o Puyol i la seva família com a espectadors, el millor jugador de la història ha aparegut a l'auditori 1899 del Camp Nou i s'ha desfet. Ha començat a plorar, desconsolat, i quan ha estat més seré ha près la paraula per començar el seu discurs: "No em surt res, estic bloquejat, és molt difícil, són molts anys, tinc la meva vida aquí i no estic preparat", ha començat.

Però sí que ha parlat, i ho ha fet amb claredat. No ha volgut dir a quin club jugarà, perquè com ha dit, el "PSG és una possibilitat", però no té res tancat: "Quan va sortir el comunicat vaig tenir moltes trucades, diversos clubs s'han interessat, encara no hi ha res tancat però sí que estem parlant", ha assegurat. I si està parlant amb altres clubs és perquè amb el Barça ja ho té tot parlat.

Després de dos mesos de negociacions, Barça i Messi havien acordat fins a dues vegades un contracte que els satisfeia a les dues parts, però els requeriments de la Lliga ho va bloquejar, segons va explicar Laporta i també ha dit Messi. Però a l'argentí se li ha preguntat si creia que el club havia fet tot el possible per intentar fins a l'últim moment la seva continuïtat, tenint en compte que encara queden tres setmanes perquè es tanqui el mercat de fitxatges.

"Puc assegurar que de part meva he fet tot el possible. Volia quedar-me."

"No sé si el club ha fet tot el possible, jo sí que ho he fet. Et puc assegurar que de part meva he fet tot el possible. Volia quedar-me. L'any passat volia marxar però aquest no, he fet tot el possible", ha afirmat Messi. Ha sigut una pregunta recurrent, i el discurs de Messi no ha variat, que també ha dit això.

"El club té un deute molt gran i no vol endeutar-se més, es van adonar que no es podia fer. Per a què estirar-ho més si és un cas impossible. He de mirar per la meva carrera i veure el que em tocarà ara", abans d'afegir, un cop més que ha "fet tot el possible" per quedar-se però no s'ha pogut. "No tinc res més a dir, he fet molt per aquest club", ha conclòs.

 

Imatge principal: Leo Messi, amb l'escut de fons, durant al seva roda de premsa d'avui / EFE