Només trenta minuts han estat suficients perquè el millor jugador del món aconseguís sentenciar el partit contra Panamà amb un hat-trick. Argentina amb Leo Messi és una selecció gairebé intractable. El davanter blaugrana ha començat el partit com a suplent i des que al minut 61 ha entrat al terreny de joc, el partit ha canviat i el resultat final ha estat de 5-0.

Exactament vint minuts són els que ha necessitat Messi per fer els tres gols. El primer al minut 67; el segon al 78; i el tercer al 87. Una obra d'art de falta ha estat el millor de tots. Precisió, potència i velocitat adequada.

La selecció argentina ha completat un partit sublim, però ben cert és també que Panamà no ha ofert resistència. Els panamenys han estat molt dèbils en defensa i inofensius en atac. Un gol d'Otamendi al minut set i un altre d'Agüero abans d'acabar el partit han estat el toc definitiu de l'exhibició de Messi.

Martino i Bolillo, rendits a Messi

Els dos entrenadors presents en l'Argentina-Panamà van elogiar el paper de Messi i la capacitat de solucionar partits que té. El Tata Martino va assegurar que "ha entrat Messi i ho ha resolt tot", un fet indiscutible, i més veient el hat-trick.

Sobre tot això, el Bolillo Gómez, el tècnic de Panamà, va afegir que "Messi és un monstre". Una imatge vista durant el partit i que va començar a percebre quan va veure que parava d'escalfar i al minut 61 tenia la intenció d'entrar a jugar els últims minuts de partit. "Quan Messi s'ha aturat, he pensat: Quant falta? Trenta minuts".

Arturo Vidal salva els campions (2-1)

La Xile de Bravo, Alexis Sánches i Arturo Vidal respira fons i tranquila després de la victòria in extremis contra Bolívia per 2-1. Un gol de penal dubtós d'Arturo Vidal al minut 100 de partit ha suposat la victòria dels xilens.

Xile s'avançava al minut 46 gràcies a Arturo Vidal i Bolivia empatava al 60 mitjançant Campos. La polèmica no ha arribat fins el final del partit, quan s'han afegit deu minuts de descompte. Unes mans més que discutibles de Gutiérrez provocaven la sorpresa dels bolivians. El gol de Vidal, la sentència i l'alegria xilena.