El Manchester City de Pep Guardiola ha començat la seva particular setmana fantàstica amb una enorme alegria en afegir al seu palmarès la seva 8a Copa de la Lliga, una victòria, davant del Tottenham, que s'ha concretat quan la pròrroga ja sobrevolava el cel de Wembley, en el tram final i amb 0-0 al marcador. El City estava jugant millor i generant més ocasions que el Tottenham, però no aconseguia obrir la llauna, fins que en una falta lateral Laporte li ha guanyat el salt a Sissoko per marcar l'1-0 i dur l'alegria a l'afició citizen que ha pogut presenciar el partit des de les graderies de Wembley.

En total, 2.000 seguidors del City i 2.000 del Tottenham han pogut entrar a l'estadi. A poc a poc va tornant la normalitat.

Manchester City Tottenham EFE

2.000 aficionats del City i 2.000 del Tottenham han pogut seguir la final des de les grades de Wembley / EFE

0-0 al descans, de miracle

El Manchester City, amb la sorpresa de De Bruyne a l'onze, ha començat la final molt fort, i en només un quart d'hora ha generat 4 ocasions clares per marcar. La més clara, d'Sterling, que al minut 14 ha vist com Dier evitava l'1-0 amb Lloris ja superat.

Manchester City Tottenham Pep Guardiola EFE

Pep Guardiola ha seguit el partit amb la seva particular intensitat / EFE

I encara més clara ha estat l'ocasió de Foden, que al minut 27 ha vist com la seva rematada, després de tocar en Alderweireld, s'estavellava al pal. Tot seguit ho ha intentat Sterling, amb una rematada picada que ha sortit fora per poc, i després ha estat el torn de Mahrez, amb dos xuts molt perillosos que no han acabat en gol de miracle. I just abans del descans Lloris s'ha lluït en una altra ocasió, de Cancelo, amb una gran aturada.

Laporte imparteix justícia

Després del vendaval citizen del primer temps, el Tottenham ha aconseguit igualar el partit després del descans, amb més presència dels seus migcampistes, el que ha ensopit l'enfrontament. De fet, el City no ha tornat a generar una ocasió clara fins al minut 70, una rematada de cap de Fernandinho que ha aturat Lloris. I al 77' el porter francès s'ha tornat a lluir, en una fuetada des de la frontal de Mahrez.

Laporte, celebrant el gol decisiu a la final de la Copa de la Lliga / EFE

I quan semblava que el Tottenham aconseguiria dur el partit a la pròrroga ha arribat el gol decisiu. Falta lateral executada magistralment per De Bruyne i Laporte, arribant des de darrere, remata amb el cap al fons de les xarxes.

Amb aquest títol, el Manchester City iguala el Liverpool com a màxim guanyador de Copes de la Lliga, amb 8 trofeus, la millor manera d'afrontar l'apassionant semifinal de la Champions contra el PSG. Dimecres, a les 21h.

Imatge principal: els jugadors del Manchester City, celebrant la Copa de la Lliga / EFE