Lamine Yamal continua fent història a l'Eurocopa. Si ja és un referent al Barça per la seva precocitat, arribant a nivells de Leo Messi i, fins i tot, superant-los, ara és la gran revelació de l'Eurocopa. Novament titular amb Espanya a les semifinals de la cita europea de seleccions contra França, un gol seu va ser el preludi d'una remuntada increïble i d'una victòria que situa el combinat de Luis de la Fuente a la final en busca del títol.

La foto viral de Leo Messi i Lamine Yamal

Ja fa uns dies que història de Lamine Yamal s'ha reforçat amb una foto viral de quan era petit amb Leo Messi banyant-lo. Era una campanya de la Fundació del Barça i UNICEF del 2008, en la qual es veu l'astre argentí, aleshores començant la seva etapa al primer equip del Barça, amb un Lamine Yamal de només sis mesos.

Joan Monfort, l'autor de la fotografia, explica que com va ser aquell moment de fa 17 anys: "Va ser difícil. Messi és un noi introvertit i tímid. Tenia uns 18 o 20 anys". Messi es va trobar amb la banyera i aquell nen a dins, que era Lamine Yamal: "Suposo que Lamine l'ha de gaudir (la foto) molt més que Messi".

Lamine Yamal, nous rècords a l'Eurocopa

Però és que Lamine Yamal va ser nomenat l'MVP del partit. Un gol seu i un joc diferencial sobre la gespa el van catapultar a ser el millor d'un duel complicat d'Espanya contra la selecció amb més estrelles. Lamine Yamal s'ha convertit en el futbolista més jove en disputar una semifinal d'un gran torneig amb 16 anys i 362 dies. I va superar una llegenda com Pelé, que va participar a l'avantsala de la final del Mundial del 1958 amb 17 anys i 244 dies.

Això, però, no va ser tot, ja que també és el futbolista més jove en marcar a una Eurocopa, superant el suís Johan Vonlanthen, que va marcar amb 18 anys i 141 dies a l'Eurocopa del 2004. I Lamine Yamal també té el rècord de ser l'assistent més jove d'una Eurocopa i també de participar en un partit d'aquesta competició. I també cal destacar que amb el premi MVP, el reconegut com a millor futbolista del partit, ja és el més jove en rebre aquesta distinció en un duel d'una competició de la UEFA.

Lamine Yamal, el futbolista rècord del Barça

Però això no és tot, ja que amb el Barça també té altres rècords de precocitat amb 16 anys o ja amb 15, que és quan va debutar amb el club blaugrana. Si repassem rècords de Lamine Yamal podreu estar una bona estona llegint, però sí us en deixarem alguns.

Lamine Yamal és el jugador més jove que ha marcat en un partit de Lliga, també que ha aconseguit un doblet, que ha fet una assistència amb el Barça, que ha arribat als 50 partits oficials amb el club blaugrana, que ha jugat un Clàssic, que ha participat a una eliminatòria de la Champions League, o que ha arribat al podi del premi Golden Boy.

Lamine Yamal Barça Mallorca EFE
Lamine Yamal celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

Aquests són uns d'alguns rècords que han catapultat Lamine Yamal com la gran promesa del futbol mundial. I sembla que això no s'acabarà aquí, ja que té gana de jugar a futbol, de batre rècords i de fer passar-ho bé a tothom. Brilla amb Espanya a l'Eurocopa i també ho fa amb la samarreta del Barça.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!