El Barça necessita millorar. I necessita millorar sobretot en partits grans. Contra el Reial Madrid va quedar clar que alguns dels jugadors blaugrana han de fer un o diversos passos endavant si volen ser importants en aquest equip. I també es va veure com joves futbolistes com Lamine Yamal o Fermín López van tornar a destacar.

Un Barça en hores baixes

El Barça no va fer un bon paper contra el Reial Madrid. Tot i que els blaugrana sí van fer un gran inici de partit, quan van arribar els minuts decisius aleshores es va fer un pas enrere. I això el Reial Madrid ho va aprofitar per aixecar-se i remuntar el partit. I això va deixar el Barça tocat.

Raphinha Eduardo Camavinga Barça Real Madrid / Foto: EFE
Raphinha rematant una pilota contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Els blaugrana van saber fer el més difícil, que era avançar-se al marcador, però no van saber conservar l'avantatge. La idea del conjunt culer era imposar-se en el marcador després de fer un gran partit, però aquesta sensació va durar poc més de 45 minuts. A la segona meitat hi va haver una baixada de rendiment considerable i per això els blancs van acabar donant la volta al resultat.

Xavi Hernández va fer una sèrie de canvis que van deixar certs jugadors marcats. Però és que els més joves van fer més i millor feina que alguns dels jugadors que suposadament havien de marcar les diferències sobre el terreny de joc. I per això sembla que hi hauran conseqüències en els propers partits.

Xavi Hernández Carlo Ancelotti Barça Real Madrid / Foto: EFE
Xavi Hernández, queixant-se / Foto: EFE

Ferran Torres, assenyalat al Clàssic

El Barça ha de fer un pas endavant, però sobretot un dels seus jugadors importants ha de fer-lo de veritat. Ferran Torres, que novament va gaudir de la titularitat com a davanter centre, havia de ser el referent ofensiu culer. Malgrat tot, el davanter valencià es va mostrar en baixa forma i sense idees. Tampoc va ser diferencial.

És per això que quan Robert Lewandowski va entrar al terreny de joc va semblar que hi havia més perill culer. Però és que joves com Fermín López i Lamine Yamal van fer més perill que l'atacant valencià. I no només va ser en el Clàssic, sinó que ja fa unes setmanes que el tauró ha deixat de mossegar.

Ferran Torres, lamentando un error durante el Granada - Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, amb les mans al cap / Foto: EFE

Ferran Torres sap que amb el retorn de Lewandowski a les convocatòries ell acabarà formant part dels suplents de manera més habitual. Ha tingut la seva oportunitat per brillar sense el davanter polonès com a referent i no ho ha aprofitat. Per això ara haurà de carregar piles i tornar a pensar com fer aquest pas endavant que Xavi Hernández i els culers li demanen. SI no rendeix, aleshores ja sap on és la porta de sortida.