LaLiga ha demanat aquest dimarts que s'apliquin "sancions immediates" contra la Juventus de Torí, després de la dimissió del Consell d'Administració del club italià, encapçalada per la renúncia del president, Andrea Agnelli, per incompliment del joc net financer de la UEFA. LaLiga va recordar que ja va presentar una queixa oficial contra la Juventus davant de la UEFA l'abril de 2022, en la que informava d'infraccions, segons la patronal de clubs, de la normativa del 'fair play' financer que estava investigant la Guardia di Finanza d'Itàlia.

En concret, la denúncia acusava a la Juventus de comptabilitzar les transferències "per sobre del seu valor raonable" i infravalorar les despeses dels empleats, la qual cosa suposa un incompliment, subratlla LaLiga, del joc net financer de la UEFA. A més, la denúncia acusava la Juventus d'ocultar la veritable factura salarial dels seus jugadors.

Aquest dilluns, en la mateixa nota emesa des del Consell d'Administració de la Juventus, els seus representants reconeixen, segons el parer de LaLiga, "irregularitats comptables financeres molt greus, que també tenen la finalitat d'enganyar les autoritats competents de fair play financer d'UEFA."

"LaLiga, amb l'objectiu de promoure un futbol financerament sostenible a Europa, manté aquestes denúncies contra la Juventus i demana que les autoritats competents apliquin sancions esportives immediates al club", va assenyalar en un comunicat. En aquest sentit, LaLiga va indicar que l'abril d'aquest any va presentar denúncies per incompliment del joc net financer davant de la UEFA contra la Juventus, però també contra el Manchester City i el París Saint Germain. "La mateixa competició espanyola aplica les seves normes de 'control econòmic' des de fa gairebé una dècada, a petició dels clubs que componen LaLiga. La sostenibilitat financera és primordial per protegir el negoci del futbol. Protegim el nostre futbol", va concloure.