LALIGA marca una fita significativa en el seu compromís amb la integritat i l'ètica empresarial, amb l'obtenció de diverses certificacions en l'àmbit del compliance.

En concret, les certificacions obtingudes són: Sistema de Gestió Antisuborn segons l'estàndard ISO 37001:2017. Aquesta certificació de dimensió internacional, considera el treball realitzat per LALIGA per prevenir el suborn i la corrupció. D'aquesta manera, es reconeix el gran treball realitzat en la implementació de l'esmentat Sistema de Gestió a través d'una completa autoregulació dotada de múltiples controls per identificar i mitigar els riscos associats al suborn i la corrupció.

Sistema de Gestió de Compliance Penal conforme a l'estàndard UNEIX 19601:2017: aquest Sistema de Gestió permet a LALIGA prevenir i gestionar riscos legals d'àmbit juridicopenal en les seves operacions, establint les mesures i mecanismes de control intern corresponents, i la seva certificació dona bona mostra del treball realitzat en la matèria.

Sistema de Gestió dels Canals de Denúncia conforme a ISO 37002:2021: Aquesta certificació verifica i avala el treball realitzat per LALIGA en la implementació de canals segurs en els quals es puguin comunicar irregularitats, tant des de dins com des de fora de la nostra Organització, establint procediments eficaços i fiables per a la tramitació de les esmentades comunicacions.

Bureau Veritas ha estat l'entitat de certificació independent, acreditada per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) per certificar Sistemes de Gestió de Compliance Penal (N'UNEIX 19601) i Antisuborn (ISO 37001), encarregada de l'avaluació i verificació que LALIGA compleix els requisits establerts per a l'obtenció de les esmentades certificacions.

La presidenta executiva de Bureau Veritas España i Portugal, Teresa Rodon, ha destacat "la importància de les certificacions obtingudes per LaLiga dels seus Sistemes de Gestió Antisuborn, Compliance Penal i Gestió de Canals de Denúncia. Aquestes certificacions, segons Rodón, no només reconeixen el compromís de LALIGA amb la integritat i l'ètica empresarial, sinó que també subratllen el treball exhaustiu realitzat per implementar sistemes de gestió eficaços que prevenen el suborn, la corrupció i gestionen riscos legals, assegurant així operacions transparents i confiables."

Per a Javier Tebas, president de LALIGA, "l'objectiu de creixement constant de LALIGA ha d'estar sostingut amb un compromís igualment inequívoc amb la transparència i integritat en la gestió. Aquestes tres certificacions venen a verificar aquest esforç continuat de desenvolupament en termes d'ètica i integritat empresarial".

Amb aquestes certificacions LALIGA va assenyalar que també reforça la seva marca, generant confiança en els seus stakeholders i aportant valor per a l'esport en general, i per a les seves competicions, en particular.