El Barça necessitarà realitzar vendes importants el pròxim estiu, per encaixar en el Fair Play financer de la Lliga, a més que necessitarà ingressar diners per aconseguir quedar-se en propietat a Joao Cancelo i a Joao Félix, com ja ha demanat Xavi Hernández. I un dels jugadors que són a la rampa de sortida és Andreas Christensen, que té un excel·lent cartell a Anglaterra després de l'espectacular temporada que va firmar el curs passat.

Aquest estiu van arribar ofertes importants pel central danès, però el Barça es va negar a traspassar-lo, ja que es considerava que a la plantilla no hi havia cap altre defensa fiable per fer parella en l'eix defensiu amb Ronald Araujo. Christensen, a més, no volia canviar d'aires, per la qual cosa l'operació va quedar descartada a l'inici del mercat d'estiu.

Andreas Christensen celebració gol Barça / Foto: FC Barcelona
Andreas Christensen, celebrant un gol amb el Barça / Foto: FC Barcelona

Christensen, d'indiscutible a transferible

Tot va canviar en aquest inici de temporada, quan Jules Koundé va fer el pas endavant que s'esperava. El francès, que el curs passat va jugar com a lateral dret en no convèncer Xavi Hernández com a central, va millorar considerablement, demostrant que està capacitat per formar eix al costat d'Araujo. És per això que el Barça ja considera prescindible Christensen, que serà un trapaso interessant per guanyar una bona quantitat de diners.

A tot això s'afegeix que Christensen és un jugador físicament molt fràgil, que necessita descansar amb massa assiduïtat per no caure lesionat, la qual cosa el converteix en un futbolista molt poc fiable. L'ideal, doncs, és traspassar-lo el pròxim estiu, abans que el seu nivell baixi i el Barça no pugui guanyar els diners que s'esperen. No s'ha d'oblidar tampoc que Christensen va arribar a cost zero, per la qual cosa la seva venda serà tot beneficis, a més que té un sou elevat, per la qual cosa la seva sortida serà una important rebaixa a la massa salarial.

Jules Kounde Barça / Foto: EFE
Jules Koundé, després de marcar un gol amb el Barça / Foto: EFE

Íñigo Martínez i Eric Garcia per a la rotació

D'altra banda, en el Barça estan molt satisfets amb el rendiment que està aportant Íñigo Martínez, que ha assumit a la perfecció el rol de central suplent de l'equip. El donostiarra garanteix experiència i rendiment immediat, per la qual cosa Christensen és transferible.

El Barça, a més, tindrà el retorn d'Eric Garcia, que està creixent a un gran nivell en el Girona. El pla és que el central es quedi a la plantilla blaugrana si continua rendint al mateix nivell a Montilivi, un altre motiu més per considerar com a transferible Andreas Christensen.