Li agradi o no a Espanya, finalment Kosovo jugarà a Sevilla sota els seus símbols nacionals. Després de dies de polèmica amb el país balcànic, hi ha hagut resposta de la Federació de Futbol de Kosovo (FFK).

Un sorteig problemàtic

La selecció espanyola de futbol va quedar aparellada en el grup classificatori per al Mundial de Qatar 2022 amb Suècia, Grècia, Geòrgia, però també amb Kosovo. Un problema des del principi perquè des del moment que es va conèixer que Kosovo seria rival, la burocràcia espanyola es va posar les mans al cap.

Espanya, igual que Sèrbia, Eslovàquia, Grècia, Romania i Xipre, no reconeixen Kosovo com a país. Seria un mal precedent per a l'Estat espanyol reconèixer-lo com a tal ja que entraria en conflicte amb el cas català. El govern espanyol considera Kosovo com part de Sèrbia, de la qual es va independitzar al 2008.

Kosovo Inglaterra Europa Press

Kosovo jugant contra Anglaterra / EuropaPress

Kosovo, reconeguda per la UEFA i la FIFA

Un dels dubtes era si Kosovo, que juga el proper 31 de març a Sevilla contra el combinat de Luis Enrique Martínez, podria lluir la seva bandera i escoltar el seu himne a l'Estadi de La Cartuja. I la FFK confirma en un comunicat que Agim Ademi, president de la federació kosovar, ja ha parlat amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i podran lluir els seus símbols nacionals.

"La RFEF lamenta les notícies aparegudes en els mitjans locals i confirma que el partit Espanya-Kosovo tindrà lloc d'acord a les regulacions i el protocol de la FIFA i la UEFA per als partits oficials", explica la FKK.

Selecció espanyola Illes Feroe EFE

La selecció espanyola abans de disputar un partit contra les Illes Feroe / EFE

Així doncs, les autoritats del futbol espanyol han acceptat les normatives presents i jugaran el partit contra Kosovo com a selecció amb plens drets encara que els molesti. Precisament, Espanya va menystenir Kosovo el passat dimarts quan el compte de Twitter de la selecció espanyola de futbol els va anomenar "territori de Kosovo". Aquesta definició va molestar molt Kosovo i, fins i tot, va amenaçar de no disputar el partit.

Al final, però, el futbol es podrà veure sense problemes a La Cartuja de Sevilla. I l'himne i la bandera d'Espanya aniran acompanyats dels símbols de Kosovo, que han plantat cara i han imposat la llei.

 

Imatge principal: Una pilota abans d'un partit de Kosovo / @FFK_KS