Kilian Jornet (Sabadell, 1987) publica el llibre 'Res és impossible', un volum que des d'aquest dilluns ja és a les llibreries i que inclou consells pràctics de com és la vida d'un esportista d'elit i reflexions sobre l'èxit, el fracàs, els riscos que assumeix, els entrenaments i la competició.

El corredor català explica en aquest llibre que per a ell "l'entrenament és una forma de vida" i assegura que "podria viure sense competir, però no sense entrenar". Precisament la passió per l'esport i les diferents maneres de viure'l és un dels temes principals del títol.

Entrenar abans que competir

"Hi ha gent que entrena per competir i n'hi ha que competeix per entrenar, jo soc dels segons, penso que l'entrenament és una forma de vida", ha dit. En efecte, Jornet pensa que és més important gaudir del camí, que no pas assolir la meta, ja que després d'anys preparant-se per a una fita, quan l'assoleix sent "certa tristor i un buit".

kilian jornet mobil acn

Tot i així, el corredor assegura que no ha perdut la motivació per competir: "La motivació ha canviat de forma, el que em donarà una emoció forta no és guanyar una cursa, sinó competir per veure si l'entrenament ha funcionat", ha explicat.

La subjectivitat de l'èxit i el fracàs

Un dels temes que es tracten al llibre és la importància del fracàs, reflectit amb frases com "el fracàs no ven, la gent vol només que els expliquin els èxits".

Kilian Jornet critica una societat que està molt centrada en el resultat i en els èxits, quan a vegades el que més omple és el procés: "Dels millors records que tinc en muntanya, molts són coses que no van acabar amb una victòria o un cim, sinó que van ser fracassos a nivell de resultats", ha assegurat. 

El risc també està present en aquest nou volum i en la carrera de Jornet, que creu que "per superar-se i per conèixer-se a un mateix es fan temeritats". Segons ell, és aquí on està el vertader aprenentatge: "aprenem d'errors i coses que van malament, en canvi, de les coses que surten bé s'aprèn molt poc".