El jutge del cas Llevant-Saragossa ha absolt els 36 futbolistes acusats d'un delicte de corrupció esportiva per suposadament arreglar aquest partit de la temporada 2010-2011 i ha condemnat a dos directius del club aragonès, Agapito Iglesias i Javier Porquera a un any i tres mesos de presó per falsedat documental.

El jutge no ha considerat suficients les proves aportades pel fiscal, que demanava dos anys de presó per a tots, sis d'inhabilitació i 3,4 milions d'euros de multa per a cadascun d'ells. El judici va començar a València el 3 de setembre i va quedar vist per sentència el 18 d'octubre amb un total de 42 acusats, 41 són persones físiques i el Saragossa com a entitat jurídica.

La Fiscalia i les acusacions particulars, la Lliga i el Deportivo de la Coruña, van defensar que el conjunt aragonès hauria tret diners dels seus comptes per comprar jugadors del Llevant.

Per tant, el jutge nega que el partit estigués arreglat i que els jugadors del Llevant rebessin una quantitat pròxima als 1,7 milions d'euros per deixar-se guanyar. Dels 36 futbolistes absolts hi ha alguns que es troben en actiu com Cristhian Stuani, Ander Herrera i Vicente Iborra, així com l'actual entrenador del Leganés, Javier Aguirre.

"No estic infeliç ni defraudat, mai m'he alegrat per les condemnes per justes que puguin ser, o per absolucions amb tants dubtes. L'únic que m'alegro és que aquesta xacra l'hem eliminat del futbol professional", ha assegurat l'expresident de la Lliga, Javier Tebas al diari Marca.