Aquest diumenge a la nit es juga un partit entre el Barça i l'Athletic Club que servirà per mesurar exactament on es troba el conjunt blaugrana. Després d'unes setmanes plenes de decepcions i en el qual les crítiques han estat a l'ordre del dia, després d'imposar-se contra el Vila-real, ara toca un nou duel de nivell.

Ernesto Valverde i iñigo Martínez, protagonistes

I aquest partit entre catalans i bascos tindrà diversos al·licients. Un dels més destacats és el d'Ernesto Valverde. L'exentrenador culer ara és l'entrenador de l'Athletic. Veurem com reacciona l'afició culer al tècnic que fa uns anys sí guanyava títols al Camp Nou.

Ernesto Valverde Athletic Club / Foto: EFE
Ernesto Valverde durant una roda de premsa de l'Athletic Club / Foto: EFE

Però també hi ha un altre factor com és un fitxatge del Barça. Iñigo Martínezun principi d'acord amb el Barça des de fa un temps per fitxar pel club blaugrana. Mateu Alemany ja va fer la feina fa temps i ara el futbolista basc s'enfrontarà al que segurament serà el seu futur equip.

Per tant, es pot dir que Iñigo Martínez jugarà amb un acord tancat aquest proper partit de l'Athletic al Camp Nou. La reacció del aficionats culers també serà interessant de veure en aquest cas. I també l'actuació que pugui fer el defensa central d'Ondarroa.

messi iñigo martinez barça athletic efe
Iñigo Martínez defensant davant de Leo Messi / Foto: EFE

El fitxatge d'Iñigo Martínez pel Barça és qüestió de temps

I ara només caldrà esperar. Si l'acord està tancat, només queda per veure quan es farà efectiu. Tot apunta que a l'estiu del 2023, és a dir, quan Iñigo Martínez acaba contracte amb l'Athletic, serà el moment ideal per canviar de bàndol. A més, el Barça s'asseguraria un nou fitxatge a cost zero, sent imprescindible per seguir millorant a nivell econòmic.

Tot i això, veient que el futur de Gerard Piqué cada vegada està més remogut, l'arribada d'Iñigo Martínez es podria avançar. El defensa basc sap que potser acaba aterrant al Camp Nou aquest proper mes de gener si alguns dels esdeveniments s'avancen. I ell estaria preparat per a aquest canvi.

Gerard Piqué Barça Cádiz / Foto: Europa Press
Gerard Piqué jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

Però encara no es pot assegurar res. De moment, aquest diumenge Iñigo Martínez captarà part dels focus mediàtics, però jugarà al Camp Nou com a visitant i defensant la samarreta de l'Athletic Club. Caldrà esperar un temps per tal que Iñigo Martínez vesteixi la samarreta culer. I qui sap si finalment l'acord s'acaba trencant... en el món del futbol tot pot passar. Ja fa uns anys també tenia un acord tancat amb el Barça i encara no és jugador blaugrana.