Els jugadors de l'NBA han decidit aquest dijous posar fi al boicot a la lliga professional que van iniciar per protestar contra la brutalitat policial als Estats Units i continuar amb les eliminatòries pel títol. Així que la normalitat ha tornat a la bombolla d'Orlando després dels boicots que els mateixos jugadors als partits programats per a aquest dimecres i dijous.

Per tant s'espera que la competició es reprengui divendres, de cara a complir els compromisos adquirits amb les cadenes de televisió, que no pagaran els drets si la temporada se suspèn. La decisió s'ha pres després d'una primera reunió aquest matí entre els jugadors que han decidit seguir endavant amb els 'playoffs', també hi ha hagut una reunió amb els propietaris i els jugadors.

Els Angeles Lakers bombolla NBA - Efe

Efe

En aquesta última reunió s'ha informat els jugadors que la suspensió de la temporada hagués tingut gravíssimes repercussions econòmiques per a l'NBA, que s'ha gastat 150 milions de dòlars per muntar la bombolla d'Orlando, i tampoc no rebria els ingressos dels drets de televisió, els únics que tindran en no haver-hi espectadors en els partits.

A més, també en la reunió d'aquesta tarda s'han exposat els plans d'acció que puguin abordar els problemes de la desigualtat racial i la injustícia social, però que es trobin dins del camp d'acció que puguin tenir els equips.

Aquest boicot dels jugadors de l'NBA va arribar com a mostra de protesta per l'incident de diumenge passat a la localitat de Kenosha (Wisconsin), la ciutat on Jacob Blake, un home negre de 29 anys, que va rebre set trets a l'esquena quan un policia intentava detenir-lo. Blake va rebre els trets quan va voler entrar per la porta del costat del conductor del seu vehicle, on es trobaven tres dels seus fills