L'Audiència Nacional ha reprès avui el judici del cas Rosell. Un exdirectiu d'International Sports Events (ISE) ha dit avui en la vista de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell que aquest no li va demanar comissions il·legals per fer de mitjançer perquè una televisió de l'Aràbia Saudita obtingués el 2006 drets de partits de la selecció de futbol del Brasil.

El judici s'ha reprès amb les declaracions de testimonis. La fiscalia demana per a Sandro Rosell, la seva esposa, Marta Pineda, el seu soci Joan Besolí, un ciutadà libanès amic seu, Shahe Ohannessian, i dos presumptes testaferros, penes d'entre sis i onze anys de presó per presumptes delictes de blanqueig de capitals i organització criminal. La fiscalia acusa els sis processats de participar en el blanqueig de vint milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals s'estima que Rosell podria haver-se quedat suposadament amb almenys 6,5 milions.

Compra de drets

Avui ha testificat Dirk Hollstein, que entre el 2006 i el 2011 era director de Drets Esportius d'ISE, l'empresa que s'encarregava de comprar continguts televisius per al grup audiovisual de l'Aràbia Saudita Dallah Albaraja Group. Hollstein ha explicat que va recórrer a Rosell, que llavors era propietari de l'empresa de màrqueting esportiu BSM, per intentar aconseguir drets audiovisuals de partits de la lliga espanyola de futbol per a l'esmentat grup de televisió saudita, però com no va ser possible perquè ja estaven adjudicats, li va gestionar la possibilitat d'adquirir els de partits de la selecció brasilera.

Ha afegit que el novembre del 2006 es va formalitzar el contracte entre ISE i la CBF -que ascendia a 27 milions d'euros per 24 partits amistosos de la selecció brasilera- i pel qual Rosell percebria una remuneració de 8,3 milions d'euros, encara que finalment va rebre 5,8 milions, atès que el 2009 es van quedar sense disputar deu partits.

Hollstein, un testimoni sol·licitat per la fiscalia, ha ratificat la versió de Rosell, que no va cobrar cap comissió il·legal, sinó una remuneració pels seus serveis d'intermediació i supervisió dels partits disputats.

També ha explicat que al 2009 Rosell va rescindir el contracte amb ISE per la seva intermediació perquè s'havia presentat per a la presidència del Barça i no volia incórrer en incompatibilitats perquè la seva empresa BSM es dedicava a gestionar drets d'esdeveniments esportius.

Cap comissió

L'advocat de Rosell, Pau Molins, ha preguntat al testimoni "si alguna vegada Ricardo Teixeira -llavors president de la CBF i investigat al Brasil per aquests fets- o Sandro Rosell li van demanar el pagament de comissions il·legals a favor d'algun d'ells" per l'esmentada operació, a la qual cosa el testimoni s'ha limitat a contestar: "No".

Dirk Hollstein ha afegit: "No teníem cap problema ni cap queixa amb Sandro Rosell", i ha afegit que simplement va ser remunerat per una prestació de serveis com a mitjancer entre ISE i la CBF.

Avui també ha testificat l'advocat d'ISE Hinnerk Fauteck, que ha recordat que quan Rosell va accedir el 2010 a la presidència del FC Barcelona i per evitar l'esmentada incompatibilitat de l'activitat de la seva empresa amb el seu càrrec en el club de futbol va vendre la seva companyia BSM a l'empresa del grup saudita, que estava interessada en el seu projecte de recerca de joves talents del futbol a Qatar.

Tant Hollstein com Fauteck han explicat que encara que Rosell demanava vint milions d'euros per la venda de la seva empresa, finalment ISE la va comprar per 13 milions i mig a pagar en diferents terminis, dels quals va arribar a pagar 6,5 milions ja que el 2011 el grup saudita va renunciar a la compra donant per perduts aquests diners perquè s'havien deteriorat les relacions entre l'Aràbia Saudita i Qatar.

Sobre la venda de BSM, que la fiscalia considera simulada, Fauteck ha assegurat: "La compravenda no emmascarava el pagament de comissions il·legals pels drets de televisió" de l'esmentat contracte amb la CBF perquè aquest s'havia resolt el 2009.