El Joventut de Badalona s'ha classificat aquest divendres per a les semifinals de la Copa del Rei de bàsquet després de derrotar el Cazoo Baskonia (94-81) en l'últim partit dels quarts de final de la competició, que aquest any es disputa a l'Estadi Olímpic de Badalona. El partit ha tingut dues cares molt diferents, ja que el Baskonia ha dominat el primer temps, però ha sucumbit després del descans davant d'una Penya catapultada per un públic entregat. El conjunt de Carles Durán lluitarà per un lloc a la final contra el Lenovo Tenerife, que s'ha imposat al Gran Canària en l'altre partit de la jornada (89-73).

El partit ha començat amb ambdós equips desencertats en el tir, nerviosos. A poc a poc, el Baskonia s'ha anat entonant, amb un Giedraitis molt fi, mentre que el club amfitrió ha continuat negat. Després de 5 minuts de joc, el marcador era de 2-13, i els dos punts del Joventut havien estat de tirs lliures. Pau Ribas ha trencat la mala ratxa i, a partir d'aquest moment, amb un públic bolcat, el conjunt de Carles Durán ha anat entrant en el partit. Els tirs d'Enoch, imparable en els primers minuts, han deixat d'entrar, i la Penya, amb triples de Pau Ribas i Parra, ha retallat la distància a només 5 punts, amb la qual ha acabat el primer quart (14-19). I la dinàmica s'ha mantingut en l'inici del segon quart, en el qual l'equip de Badalona s'ha arribat a posar a només un punt. Ha estat llavors quan el Baskonia ha reaccionat i s'ha tornat a escapar, però la Penya no s'ha deixat intimidar i ha continuat picant pedra, fins a aconseguir posar el 32-32 a poc menys de 3 minuts per al final de la primera part. Finalment, el Baskonia s'ha tornat a escapar i ha aconseguit anar-se'n al descans amb un +7, gràcies a un triple de Costello (35-42).

Reacció fulgurant de la Penya

El descans li ha vingut molt bé a la Penya, que en dos minuts i mig li ha donat la volta al marcador amb un parcial d'11-2 gràcies a un gran triple de Parra i a un 2+1 de Feliz (46-44). A partir d'aquest moment el partit ha anat pujant d'intensitat i s'ha convertit en un intercanvi de cops espectacular, sense que cap dels dos equips fos capaç d'escapar-se al marcador. Parra ha agafat els galons de la Penya i Howard ha fet el mateix amb el Baskonia, amb 8 punts pràcticament consecutius. Finalment, el Joventut ha aconseguit desenganxar-se al marcador, fins a aconseguir una màxima diferència de +11 gràcies als triples de Guy i de Brodzianski (68-57).

I el cop definitiu del conjunt català ha arribat en l'últim quart. L'equip, deslligat, s'ha multiplicat per treure del partit el Baskonia, fins a aconseguir un espectacular +17 al marcador. El Baskonia ho ha intentat, però el Joventut no ho ha permès gràcies a una defensa fèrria, a un atac imparable, amb un Tomic dominant sota la cistella, que ha acabat el partit amb 18 punts i el premi MVP, i a una afició que s'ho ha passat en gran.

El Lenovo Tenerife, a semis per la via ràpida (89-73)

En l'altre partit de quarts de final, el derbi canari, el Lenovo Tenerife s'ha imposat amb una sorprenent facilitat al Gran Canària (89-73) gràcies, en gran manera, a l'estel·lar actuació de Jaime Fernández, que ha anotat 26 punts. El base madrileny ha estat secundat per Fitipaldo, que ha acabat el partit amb 15 punts, i per Marcelino Huertas, que ha repartit 9 assistències, a més d'anotar 9 punts.

L'enfrontament s'ha decantat molt ràpid a favor dels de Tenerife, que gràcies a un espectacular parcial de 20-3 ha aconseguit posar-se'n 41-26 en el minut 13, una diferència que el Gran Canària no ha pogut tombar en cap moment. El Granca ho ha intentat en el tercer quart, l'únic que s'ha emportat al marcador i amb el qual s'ha posat a 14 punts de diferència. El Tenerife, però, ha aguantat la pressió i ha aconseguit l'anhelat bitllet per a les semifinals.