Joan Laporta vol renovar els aires al vestuari del FC Barcelona. El president blaugrana és molt conscient de la necessitat de continuar alleugerint massa salarial, a més d'aconseguir nous lideratges a la plantilla. Referent a això, el màxim mandatari culer ha fet una oferta a Jordi Alba per a renovar-li el contracte, que acaba el 2024. El lateral català podria no acceptar-ho, i és que Laporta vol rebaixar el sou a les vaques sagrades un 50%.

El futur de Jordi Alba, a l'aire

El cert és que el lateral de l'Hospitalet no va començar la temporada de la millor manera. Xavi Hernández semblava que no comptava amb ell, després de l'arribada de Marcos Alonso i la irrupció d'Alejandro Balde al lateral esquerre. És més, el Barça va voler desprendre's del futbolista a l'última finestra de traspassos, amb una cessió a l'Inter de Milà.

Busquets Jordi Alba protestant el FC Barcelona Getafe / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Sergio Busquets i Jordi Alba protestant a l'àrbitre / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

De fet, l'operació no es va concretar per la negativa del defensa blaugrana a marxar a Itàlia. Els culers pretenien cedir-lo, assumint el 60% de la seva fitxa, però Jordi Alba es va negar a abandonar el vaixell, el que va derivar en una esbroncada entre Joan Laporta i el mateix jugador, amb paraules molt pujades de to.

El lateral esquerre sempre ha mostrat el seu desig de complir l'any de contracte que li resta i sempre ha comentat que està disposat a ajudar econòmicament al Barça. Precisament, això és el que vol la directiva blaugrana. En cas de seguir amb l'any de contracte que li queda, s'hauria de rebaixar el sou un 50%. Si no ho fa, Laporta podria decidir rescindir anticipadament el seu contracte.

Laporta ofereix la renovació a Busquets

Un altre dels que té un futur incert és Sergio Busquets. És un dels pesos pesants del conjunt blaugrana, i un altre a qui Laporta ha ofert una renovació de contracte a la baixa. Malgrat que semblava ser més fora que dins, la bona sintonia entre el de Badia i Xavi Hernández ha fet que el pivot es replantegi el seu futur. Semblava que Busi marxaria a l'Inter de Miami de David Beckham, però ara no hi ha res clar.

Busquets capità preocupat Old Trafford / Foto: EFE - Adam Vaughan
Sergio Busquets amb cara de preocupació / Foto: EFE - Adam Vaughan

Referent a això, el president blaugrana ha assegurat que serà el futbolista qui decideixi, ja que s'ha guanyat el dret. Això sí, en cas de continuar, també ho faria amb una renovació de contracte que implicaria reduir-li el salari un 50%. La directiva blaugrana vol posar fi al conte de les "vaques sagrades", conscients de la necessitat de reduir les diferències salarials entre els millor i pitjor pagats de la plantilla.