A problemes desesperats, solucions desesperades. Aquest és el 'modus operandi' que està seguint Joan Laporta aquest estiu, que vol acabar amb l''overbooking' que hi ha ara mateix a la plantilla del Barça. I veient les dificultats per trobar destí a alguns jugadors, ha optat per concedir la carta de llibertat a alguns d'ells, com han estat els casos de Riqui Puig, que ha firmat per Los Angeles Galaxy, i de Neto Murara, que se n'ha anat al Bournemouth.

També s'ha estudiat la possibilitat que rescindeixin el contracte de Martin Braithwaite, i fins i tot de Memphis Depay. Però tot fa indicar que el següent jugador en ser 'acomiadat' serà Samuel Umtiti, ja que ja no saben què fer amb ell. Fa unes setmanes tenien l'esperança que acabés recalant en el Stade Rennais, que havia mostrat un seriós interès en el central francès. Bruno Genesio, que va ser el seu entrenador en l'Olympique de Lió, volia donar-li una nova oportunitat.

Umtiti entrenament Europa Press
Samuel Umtiti/ Europa Press

Desgraciadament, el campió del Mundial de Rússia ni tan sols es va presentar a les pertinents revisions mèdiques. Al principi s'havia dit que no va ser capaç de superar-les, però després van assegurar que directament no va fer acte de presència, a causa que continua lesionat, i no podria passar-les. Això ha fet que la resta d'equips que tinguessin un mínim interès en el defensa de 27 anys l'hagin acabat perdent, i ja no se sàpiga res més.

En el Camp Nou creuen els dits perquè aquest estiu per fi aconsegueixin trobar un comprador per al gal, però les coses pinten realment malament. I Xavi Hernández ja ha deixat en evidència que no compte amb ell, doncs per a aquesta mateixa demarcació té a Andreas Christensen, Eric García, Gerard Piqué, Ronald Araújo i Jules Koundé. Definitivament, si es queda seria per estar tot un any a la grada, ja que no té espai ni a la banqueta.

Abans que això passi, Laporta està treballant per aconseguir fer fora Umtiti, i estudia com fer-ho sense exposar-se a cap tipus de sanció, i per no haver de pagar cap milionada. I el seu as sota la màniga és aferrar-se que està incapacitat per complir el seu treball.

Umtiti es queda sense dorsal en el Barça

Umtiti, que té contracte per diversos anys més, no sembla estar massa preocupat, i continua tenint plans de quedar-se en el Barça, per molt que no jugui res, i la seva pròpia afició l'insulti i el xiuli. I pot no ser inscrit en cap competició, ja que s'ha quedat fins i tot sense dorsal.

El '23', que és el que ha lluït des que va arribar a Espanya, va ser el número que va utilitzar Koundé en la presentació de la plantilla en el Joan Gamper contra UNAM Pumes.

Això no acabarà bé...