Joan Laporta ha comparegut aquest divendres davant dels mitjans de comunicació juntament amb Sergi Barjuán, entrenador interí del Barça fins que s'arribi a un acord amb el nou tècnic, per donar explicacions després de la destitució de Ronald Koeman.

"Possiblement la destitució de Koeman ha arribat tard. Hi havia unes circumstàncies que em van portar a prendre aquesta decisió. Vam creure que Koeman es mereixia aquell temps. Era una manera de motivar l'entrenador i l'equip. Assumeixo la responsabilitat d'aquesta decisió. Si ho analitzo fredament, Vam guanyar al Dinamo i al València, però després han vingut una sèrie de resultats que van fer la situació insostenible", ha admès el president del Barça, que creu que l'acord econòmic amb Koeman per rescindir el contracte no serà complicat.

Joan Laporta i Sergi Barjuan en la roda de premsa, primer entrenament - Efe

Joan Laporta i Sergi Barjuán, arribant a la roda de premsa / EFE

Laporta: "Tenim bons informes sobre Xavi"

Òbviament, el gran protagonista de la roda de premsa ha estat Xavi Hernández, el principal candidat per substituir Koeman, però Joan Laporta ha regatejat totes les preguntes sobre el de Terrassa, en considerar que qualsevol declaració podria perjudicar les negociacions que s'estan duent a terme.

"Sempre he dit que Xavi algun dia anava a entrenar el Barça. No ara, si no fa temps. És una cosa que té per objectiu prioritari en la seva vida. Jo no veia Xavi com a mànager general. Em fio de la gent que segueix l'evolució de Xavi i la d'altres entrenadors per veure si serveixen per al Barcelona. Jo tinc bona relació amb Xavi i té un entorn meravellós", ha afirmat Laporta, que també ha declarat que en els últims mesos ha parlat amb Xavi sobre l'equip i sobre futbol.

Entrenament divendres FC Barcelona, Sergi Barjuan i Kun Agüero - Efe

Sergi Barjuán, en el seu primer entrenament com a tècnic interí del primer equip del Barça / EFE

"Porto parlant amb Xavi des de la campanya electoral. No s'ha tallat mai la nostra relació Mai no es va refredar. Intentem que Koeman acabés el seu contracte, a més, ha estat un home de club. Així li ho vaig dir: "Moltes gràcies i molta sort". Això ho havia comentat amb Xavi i amb altres persones. Possiblement havia de prendre la decisió abans... és públic i notori".

Sense data per a l'arribada del nou tècnic

Acabi sent Xavi o no el nou entrenador del Barça, el que encara no està clar és quan aterrarà al Camp Nou el substitut de Koeman. "Arribi per a l'aturada o abans o després, l'equip s'hauria de reforçar al mercat d'hivern i seguim en una situació bastant limitada, econòmicament parlant. És cert que és curiós com en el futbol les solucions esportives s'imposin a les econòmiques. Ha passat amb Koeman", ha manifestat Laporta.

Entrenament divendres FC Barcelona, Sergi Barjuan - Efe

Sergi Barjuán, en l'entrenament d'aquest divendres / EFE

"Quant als reforços, Sergi coneix bé el segon equip. Nosaltres li donarem tot el nostre suport. Quan vingui el nou entrenador ja veurem els reforços. Les circumstàncies són les que són, cal treure'l la substància a aquest equip, que hauria de ser més competitiu del que ha estat fins ara," ha afegit.

 

Imatge principal: Joan Laporta i Sergi Barjuán / EFE