La temporada va avançant i cada vegada hi ha més dubtes i més certeses en els grans clubs d'Europa. El Barça continua el seu sinuós camí cap a l'èxit, però segueix amb els entrebancs. I ara tornen a aparèixer les opcions de seguir la revolució i de seguir fent fora els més veterans, que són aquells que van ser protagonistes dels últims grans desastres europeus.

Les possibles sortides del Barça

Un dels que fa anys que està a l'equip i que ha quedat molt retratat, tot i que ara ha millorat el seu nivell, ha estat Marc-André ter Stegen. El porter alemany del Barça ha esdevingut protagonista en els últims anys i en els últims mesos. Fins i tot, va estar a punt d'abandonar el club blaugrana.

Ter Stegen Barça / Foto: EFE
Marc-André ter Stegen celebrant una aturada / Foto: EFE

Necessitat de diners i d'ingressos, el passat estiu el Barça es va plantejar una sèrie de vendes importants. Frenkie de Jong va ser el gran nom que es va posar a la rampa de sortida, però també es va arribar a plantejar la marxa de Ter Stegen. Tot i això, ni un ni l'altre va acabar abandonant el Barça.

El club blaugrana va aconseguir els diners necessaris d'una altra manera i va evitar fugues que haguessin provocat un nou problema al Barça, però aquesta vegada a nivell esportiu. I tot i resoldre's els problemes, hi van haver diverses propostes que no van acabar de convèncer el club blaugrana. Joan Laporta va estar ferm i no va cedir tot i les grans ofertes econòmiques.

Joan Laporta aplaudiendo Barça / Foto: Europa Press
Joan Laporta aplaudint / Foto: Europa Press

El Newcastle, en busca de Ter Stegen

El cas és que sabent que Ter Stegen estava en una posició de perill al Barça, el passat estiu el Newcastle United, propietat del xeic Mohammed bin Salman, va fer una oferta per endur-se'l cap a Anglaterra. Van ser un total de 55 milions d'euros que posaven sobre la taula de Laporta, però la decisió va ser molt clara.

El Barça va dir 'no' a l'oferta del Newcastle per Ter Stegen. El club anglès necessitava jugadors de qualitat per rellançar el seu projecte esportiu i ho estava fent i encara ho fa a través dels diners. I l'alternativa va ser Nick Pope, porter del Burnley. Tot i això, des de la premsa alemanya expliquen que en un futur proper el Newcastle tornarà a la càrrega a per Ter Stegen.

Marc-André Ter Stegen Barça Mallorca / Foto: EFE
Marc-André Ter Stegen fent una aturada / Foto: EFE

I clarament hi ha hagut una millora, però encara no suficient. Ara mateix el Newcastle és el quart classificat de la Premier League, però encara ha de seguir progressant. Guanya partits i destacada, però encara li falta una mica de consistència per fer el salt definitiu i entrar entre els grans clubs anglesos.