Ara mateix, la tornada de Leo Messi al Barça s'ha complicat enormement. Malgrat que les converses avançaven per bon ritme, Joan Laporta ha decidit replantejar-se aquesta operació. Perquè suposaria un gran esforç econòmic, i la situació financera no permet fer bogeries. De fet, una de les raons que expliquen la marxa de Mateu Alemany en finalitzar el curs és la seva negativa a portar de retorn a l'encara jugador del Paris Saint-Germain.

Una decisió que li va costar fortes discussions amb el president i amb Xavi Hernández. Però en el Camp Nou podrien fer cas al director general de l'entitat, que acabarà en l'Aston Villa, i oblidar-se del campió del Mundial de Rússia, que és més lluny d'Espanya que mai. Una mostra d'això és el fet que una de les seves primeres peticions no hagi estat concedida, després que Sergio Busquets anunciés oficialment la seva sortida al juny.

Tenia la possibilitat de firmar un nou contracte, però rebaixant-se molt el salari, una petició que no va acceptar. De manera que posarà fi a un cicle, i iniciarà una nova aventura en un altre país on li paguin el que demana. Queda lliure en menys de 60 dies, i al combinat blaugrana han arribat a la conclusió que el millor és separar els camins que l'uneixen amb el centrecampista de Badia del Vallés, que ja no és un futbolista d'elit.

I el mateix pot passar amb Jordi Alba. Malgrat que Messi havia obligat Laporta a retenir els dos únics amics que va deixar al vestidor, en el Barça creuen que el millor és desprendre's d'ambdós, i deixar espai a la plantilla, i en especial, a la massa salarial, ja que eren dels millors pagats del club. Amb els diners que s'estalviaran, podran portar cares noves, i acabar de tancar les renovacions que tant preocupen, com la d'Alejandro Balde o la de Pablo Paéz 'Gavi', que continua tenint fitxa del filial.

Han pres una decisió intel·ligent pensant en el futur de la institució, encara que això suposi que s'hagin d'oblidar de Leo.

Messi, amb peu i mig a l'Aràbia Saudita

En aquests moments, l'opció més probable per a Messi és marxar a l'Aràbia Saudita, un país que va visitar fa només uns dies, sense permís de Nasser Al-Khelaïfi, el que li ha costat ser castigat durant dues setmanes sense cobrar ni jugar cap partit amb el PSG.

I s'ha revelatge que estaria negociant amb l'Al-Hilal, que li fa una proposta irrefusable.