El Barça ja s'està preparant per viure un estiu més que mogut. Amb l'arribada d'Hansi Flick a la banqueta, la cúpula blaugrana és conscient que haurà d'efectuar diversos canvis estructurals a la plantilla per tornar a competir tant per la Lliga com per la Champions League. De moment no s'ha concretat cap entrada ni sortida, però s'espera que al llarg de les primeres setmanes es coneguin els detalls sobre les primeres operacions que efectuarà el conjunt blaugrana a partir del 30 de juny, una vegada s'hagi obert el mercat de forma oficial.

El Barça estarà molt atent a Rafael Leao durant l'Eurocopa

Ara bé, aquest estiu estarà condicionat per l'Eurocopa d'Alemanya que es disputarà a partir de 15 juny. Aquestes competicions sempre són útils perquè les millors secretaries tècniques del món observin als seus objectius competint contra rivals de la màxima elit i per descobrir nous talents. I el Barça no desaprofitarà l'ocasió per seguir diversos jugadors, que podrien acabar sent una de les revelacions de la competició.

Rafael Leao Portugal Mundial / Foto: EFE - Jose Sena Goulao
Rafael Leao celebrant un gol amb Portugal en el passat Mundial de Qatar / Foto: EFE - Jose Sena Goulao

En aquest sentit, un dels noms que serà al radar de l'àrea esportiva blaugrana és el de Rafael Leao, que està cridat a ser una de les grans estrelles de Portugal. El jugador de l'AC Milan és un futbolista que per les seves característiques agrada molta tant a Deco com a Joan Laporta, però existeixen dubtes sobre si fer una aposta econòmica tan gran per ell, ja que el conjunt italià demana més de 80 milions d'euros pels seus serveis. El talent que té l'extrem lusità és innegable, però el seu fort caràcter i la seva falta de determinació no creen consens en el club barceloní. Per tant, l'Eurocopa pot ser un bon aparador per prendre l'última decisió.

Les altres alternatives que estudia el Barça per a l'extrem esquerre

Però Rafael Leao no és l'únic extrem esquerre que és a la llista de possibles futuribles del Barça. De fet, el nom que més agrada per a aquesta demarcació, sobretot per una qüestió econòmica, és el de Nico Williams, que té una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros. El menor dels germans Williams també disputarà la pròxima Eurocopa, però en el conjunt blaugrana ja tenen més que clar que el seu nivell és per ser titular sota les ordres de Flick.

Nico Williams celebra un gol amb el Athletic Club contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE
Nico Williams celebra un gol amb l'Athletic Club contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

A sobre de la taula també hi ha altres opcions com la de Xavi Simons, però les prioritats del Barça semblen ser d'altres. Sigui com sigui, encara queda molt perquè el mercat de fitxatges comenci i hi podria haver diversos girs dels esdeveniments. L'únic que està clar és que l'Eurocopa podria jugar un paper fonamental en les decisions del Joan Laporta i Deco per a la pròxima temporada.