S'han ajornat les eleccions al Barça però n'hi ha alguns que continuen fent la seva precampanya particular. Els candidats fan actes en comptagotes però l'entorn es comença a mullar. L'últim en dir-hi la seva ha estat Joan Gaspart.

L'expresident del Barça s'ha pronunciat respecte els comicis a can Barça, dient què pensa sobre els tres candidats, i deixant caure qui és el seu favorit. Joan Laporta, Víctor Font o Toni Freixa poden ser el proper president del Barça, però n'hi ha un d'ells que encaixa més amb Gaspart.

joan gaspart ACN

Joan Gaspart durant una reunió / ACN

Dos tipus de models entre els candidats

"Hi ha dues línies diferenciades que els socis del Barça hauran de decidir... una molt basada en el passat i una altra basada en el futur", comença dient l'expresident en el programa 'FAQS' de TV3. Una bona manera de diferenciar candidats i que després ha puntualitzat.

"Els que han estat i han viscut grans èxits, i amb tot tipus de dificultats, com el senyor Joan Laporta i com el senyor Toni Freixa. Han viscut el passat un com a president (Laporta) i Freixa com a directiu d'aquest passat. Exitós, i no tinc res a dir. Soc amic dels dos", explica. Però Gaspart creu que "hi ha un tercer candidat que no ha estat mai involucrat, però, en canvi, representa una mica el que és el futur (Font)".

Ara bé, Gaspart no ha acabat aquí el seu discurs i s'ha mig posicionat: "El món tira cap al futur, però des del respecte al passat". Tot i dir posteriorment que "vull esperar que els candidats puguin exposar els seus projectes" abans de decidir el seu vot, sembla clar quin és el que més convenç l'empresari hoteler.

Joan Gaspart, doncs, és més de Víctor Font que de Joan Laporta o Toni Freixa. O almenys això és el que s'entén del seu discurs. Malgrat tot, ja ha tingut la resposta de Freixa.

Eleccions ajornades

Recordem que les eleccions a la presidència del Barça, que s'havien de celebrar aquest mateix diumenge 24 de gener, van ser ajornades fins al 7 de març. Encara amb la falta d'oficialitat per part del club, la data que més encaixa és el primer cap de setmana del mes de març.

La setmana vinent, però, està previst que la Comissió Gestora del Barça, liderada per Carles Tusquets, acabi confirmant el nou calendari electoral.

 

Imatge principal: Joan Gaspart durant una declaració davant de la premsa / ACN