Jessica Fox és, indubtablement una de les grans guanyadores dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 en la seva primera setmana de competició. La palista australiana, nascuda però en territori francès, concretament a Marsella, marxarà de la capital nipona amb dues medalles.

Un preservatiu va ser clau per aconseguir el bronze en el K1

La més valuosa de totes, l'or aconseguit en la categoria de C1 de piragüisme en slalom, però també tornarà cap Austràlia amb un bronze en la disciplina de K1. I precisament en aquest K1, a més de la grandíssima actuació de la palista australiana hi va haver un altre protagonista inesperat per tothom menys per ella: un preservatiu.

jessica fox k1 tokio 2020 efe

Jessica Fox celebrant quan va acabar la prova del C1, on va guanyar la medalla d'or / EFE

Sempre s'acostuma a fer broma sobre la gran quantitat de condons que el Comité Olímpic Internacional reparteix als esportistes, però en cap moment podria imaginar-se que un d'aquests preservatius es faria servir per arreglar un kayak i impedir que hi entrés aigua després d'un xoc. I això és exactament que va fer Jessica Fox.

L'australiana va classificar-se per a la final del K1 després d'aconseguir un bon temps en les semifinals, però va tenir un xoc amb un dels límits del canal d'aigües braves on competia i va acabar la prova amb un forat important a la part davantera del seu kayak que havia d'intentar tapar d'alguna forma en els 45 minuts que tenia entre la semifinal i la final.

El preservatiu va impedir que entrés aigua al kayak

I el que van fer Fox i el seu equip va ser idear un mètode per taponar aquest forat. Ho van aconseguir mitjançant una mena de massa de carboni, per fer de tap de la part foradada i per cobrir aquesta massa amb el kayak i evitar que marxés hi van posar un preservatiu a la punta, tal com van fer públic a les xarxes socials.

Atès el resultat final, que va acabar amb medalla de bronze, sembla que aquest mètode casolà va funcionar força bé. L'australiana només va acabar per darrere de l'alemanya Ricarda Funk i de la guipuscoana Maialen Chourraut, que va sumar la segona medalla de plata per a la delegació espanyola.

En la categoria de C1, en la què l'australiana va aconseguir l'or, va quedar per davant de la britànica Franklin i de l'alemanya Herzog. Fox, de 27 anys encara té carrera per endavant per engrandir la seva llegenda, i ja ha demostrat que si té problemes és capaç de trobar-hi solucions on ningú les troba.

Imatge principal: Jessica Fox celebra la medalla d'or aconseguida en el C1 de piragüisme en slalom / EFE