Medalleta per a Javier Tebas. No se li pot retreure res al president de la Lliga de Futbol Professional si parlem de l'ambició que té en els seus projectes i de la capacitat de maniobrar, fins i tot, amb tot el vent en contra. L'últim èxit del dirigent ultradretà, que en el passat va militar en el partit polític Fuerza Nueva, ha estat convèncer el govern socialista de Pedro Sánchez de confiar en la capacitat de distracció del futbol en aquests moments de crisi pel coronavirus.

Aquest matí el president del govern ha avançat que la Lliga tornarà a partir de la setmana del 8 de juny, complint així les previsions més optimistes del futbol espanyol. Ni el mateix Tebas confiava gaire en poder reprendre la competició el divendres dia 12, i ja es conformava en tornar a veure futbol una setmana més tard. Però després de reunions i de propostes, el Consejo Superior de Deportes, el ministeri de Sanitat i el mateix Pedro Sánchez han donat llum verda al retorn de la Lliga d'aquí poc més de dues setmanes.

Pedro Sanchez PSOE - Efe

EFE

Victòria política

Javier Tebas ha tornat a demostrar que té mà de bon gestor, capaç de portar per on ell vol el futbol espanyol i aconseguint una victòria política que li dona molt crèdit. Fa dos anys la Lliga Italiana de Futbol va intentar contractar Tebas per impulsar la seva competició, però finalment va optar per seguir manant a Espanya.

Sota el paraigües de la Lliga bàsicament hi han les competicions de Primera i Segona Divisió masculina de futbol, les dues grans generadores de riquesa a nivell esportiu del país. La temporada passada va créixer un 20,6% respecte l'any anterior i va arribar a ingressar 4.479 milions d'euros.

Ningú pot negar que Tebas és un gran administrador i que aconsegueix el que vol, menys quan té la boja idea de portar un Girona-Barça de Lliga als Estats Units. La seva victòria política no va ser amb Fuerza Nueva, sinó que ha estat la de pressionar el govern espanyol per permetre que els esportistes de la Lliga passin fases sense mirar les regions sanitàries, i també la de reprendre l'espectacle encara que la desescalada, i potser l'estat d'alarma, encara estiguin en marxa.

Luis Rubiales Irene Lozano Javier Tebas EuropaPress

EuropaPress

Conflicte esportiu

Però tot i la victòria política, encara no ha aconseguit el mateix en el seu àmbit preferent. Ara, ja amb la carta verda de poder tornar a competir a partir del 8 de juny, haurà d'acabar de convèncer els futbolistes i els clubs de començar quan ell vulgui.

Fins ara, les seves idees de tornar tot i estar en plena desescalada no han aportat gens de confiança a futbolistes com Gerard Piqué o Sergio Ramos, jugadors importants de Barça i Reial Madrid respectivament, que ja li van parar els peus quan pretenia que tornessin a jugar sense tenir en compte la preparació física.

Tebas, de moment, ja ha proporcionat test de coronavirus gairebé setmanals i un protocol d'estricte compliment aprovat per tots els actors per garantir la seguretat sanitària. El president de la Lliga creu que el risc de contagi és mínim i que, segons marca l'evolució dels entrenaments (individuals, en petits grups i amb tot l'equip), dues setmanes de treball amb totes les plantilles al complet són suficients per reprendre la competició.

Javier Tebas Europa Press

EuropaPress

Tot i que encara hi ha diverses veus discordants entre futbolistes, preparadors físics i metges dels equips, que veuen un risc molt alt de lesions, la setmana vinent es posarà data al retorn de la Lliga. La victòria esportiva de Javier Tebas també està molt a prop.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat