El cas Roman Zozulya, el jugador que va arribar traspassat al Rayo Vallecano en el passat mercat d'hivern, però que va acabar sent un fitxatge frustrat per la seva presumpta ideologia neonazi, ha tornat a escena gràcies a Javier Tebas. El president de LaLliga ha anunciat que presentarà "una querella criminal" contra disset aficionats de l'equip madrileny per unes pancartes ofensives i crits en contra del futbolista ucraïnès.

Els fets van tenir lloc el passat 1 de febrer a la Ciutat Esportiva del Rayo quan un grup d'ultres va rebre'l amb insults i una pancarta dirigida a ell on deia que "Vallekas no es lugar para nazis. Presa, para ti tampoco. Vete ya!". Només van ser unes hores com a jugador del Rayo fins que van decidir tornar-lo al seu club d'origen, el Betis.

"Aquest tema afecta la imatge de la Lliga espanyola i d'Espanya", assegura Tebas després d'estar reunit amb Anatoliy Scherba, ambaixador d'Ucraïna a Madrid, per analitzar la situació del jugador. "Em va explicar que a Ucraïna estan alarmats amb el que ha passat, però la Lliga no estarà amb els braços plegats. No podem influir més en el jugador i en els clubs, però defensarem els clubs i els jugadors perquè treballin", ha afegit respecte al tema.

"En breu estarà presentada la querella criminal contra les 17 persones que van entrar al recinte de la Ciutat Esportiva del Rayo el dia que va ser-hi el jugador. Hi ha els autors materials de l'amenaça i ara cal treballar per conèixer els autors intel·lectuals", ha explicat Tebas. A més també ha assegurat que les persones responsables seran jutjades per si la seva "actuació és punible penalment".