Costa Rica sorprèn tothom i fa un cop de puny sobre la taula al Mundial de Qatar 2022 després d'imposar-se contra tot pronòstic al Japó (0-1). Keysher Fuller ha anotat l'únic gol del partit en el tram final i en l'única ocasió clara del combinat centreamericà. I ara la selecció de Costa Rica ha capgirat el Grup E, el d'Espanya, passant de ser cuer i pràcticament eliminada del Mundial, a tenir opcions de passar als vuitens de final.

🟢 DIRECTE: Segueix la jornada d'aquest 27 de novembre al Mundial de Qatar 2022

Sorprenent igualtat entre el Japó i Costa Rica

Tot i que a priori el Japó havia de ser molt superior a Costa Rica, sembla que en aquest Mundial hi han molt pocs partits senzills. I als japonesos els ha costat molt jugar contra els costa-riquenys. Les grans figures, però, han tingut un paper secundari i el duel s'ha centrat en el joc coral de cada selecció.

Japón Costa Rica Mundial de Qatar / Foto: EFE
Pilota disputada en el partit entre el Japón i Costa Rica / Foto: EFE

Encara que el Japó ha començat amb més ritme i ha desplegat les seves armes ofensives, no ha sabut com fer-li mal a Costa Rica. Per exemple, l'ex del Barça i jugador de la Reial Societat Take Kubo s'ha quedat a la banqueta (i sense jugar ni un sol minut), igual que Takuma Asano. I els ticos han sabut jugar al seu futbol. L'aposta de Costa Rica era esperar enrere, però han vist com s'han començat a quedar la pilota, sempre buscant el referent Joel Campbell. Amb possessió i molt sòlids en defensa, els centreamericans han mantingut els asiàtics a distància.

Hi ha hagut molta igualtat sobre la gespa. Més futbol de Costa Rica, que ha ha sabut competir molt millor. I el Japó s'ha anat ensopint, demostrant que els calia alguna cosa més, tal com van demostrar en la sorpresa contra Alemanya. Sense ritme, sense pressió i sense velocitat en el joc, el Japó no ha tingut opcions. I mostra d'això ha estat que durant la primera meitat cap de les dues seleccions ha xutat entre els tres pals.

Joel Campbell Japón Costa Rica Mundial de Qatar / Foto: EFE
Joel Campbell controlant una pilota / Foto: EFE

La sorpresa total de Costa Rica

Però el Japó ha fet un doble canvi al descans, donant entrada a Asano, que igual que va passar contra Alemanya, ha canviat el partit. I en els primers minuts del segon temps, setge total dels japonesos, fent els primers xuts entre els tres pals i obligant a intervenir el porter del PSG Keylor Navas.

I els continus intents del Japó, encara fent més canvis, no han servit per a res. Ja al minut 81, Keysher Fuller ha fet el primer xut a porteria de Costa Rica en tot el Mundial i ha acabat sent gol. Molt bona defensa dels ticos, que han continuat sense donar gaires opcions clara als japonesos i han resistit fins aconseguir la seva primera victòria.

Costa Rica Mundial Qatar
Els jugadors de Costa Rica celebrant el seu gol / Foto: EFE

Això significa que Espanya confirmaria el passi als vuitens de final en cas de victòria contra Alemanya, però també fa un favor als alemanys, que augmenten considerablement les seves opcions de passar de ronda passi el que passi aquesta nit.