El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Paterna investiga per un possible delicte d'abusos sexuals a menor d'edat a l'expresident del València i delegat de la selecció espanyola de futbol Pedro Cortés, després de la denúncia presentada contra ell per un futbolista de la pedrera, menor d'edat, per presumptes tocaments.

La investigació, que ara per ara consisteix en unes diligències prèvies, es va obrir el novembre de l'any passat. La denúncia relatava un intent de tocament a l'adolescent per part de l'exdirectiu del club, la qual cosa a efectes previs ha estat considerat com un supòsit delicte d'abús sexual a menor d'edat.

El València CF ha fet públic un comunicat en el que assenyala que "en relació amb les informacions publicades sobre un presumpte cas de conducta sexual inapropiada per part d'un tercer cap a un jugador de l'Acadèmia del València CF, el Club desitja manifestar que, des del moment en què el Club va tenir coneixement dels fets, la prioritat del València CF ha estat acompanyar el nostre jugador i la seva família per garantir el seu benestar i atendre les seves necessitats en aquests moments tan difícils".

"Els presumptes fets van ocórrer fora de les nostres instal·lacions i estan sent investigats per les autoritats, a la disposició de les quals es va posar el València CF dins de la més absoluta discreció. No hi haurà més informació pública sobre això per respecte a l'esmentada investigació", afegeix.

El València CF recorda "la importància de preservar la privacitat de les persones afectades. Tots tenim la responsabilitat de respectar els afectats i evitar les especulacions que puguin causar més dolor. El Club no tolerarà cap acte insensible que causi més angoixa als afectats".

"El València CF i l'Acadèmia del València CF compten amb el personal professional i els controls necessaris per protegir i detectar aquest tipus d'infraccions i mantenir un entorn segur. Continuarem vetllant perquè les nostres mesures siguin rigoroses per salvaguardar el benestar de tots els membres del València CF", ressalta el comunicat.

"El València CF, respectant la presumpció d'innocència, confia en la justícia per a la resolució d'aquest assumpte", conclou.

 

Imatge principal: Pedro Cortés / València CF