El Barça ja està pensant a trobar el relleu perfecte de Sergio Busquets. L'actual capità blaugrana acaba la seva vinculació contractual amb el FC Barcelona el pròxim 30 de juny i el més probable és que una vegada s'acabi aquesta temporada, el futbolista de Badia doni per finalitzada la seva etapa com a culer després de més d'una dècada plena d'èxits i triomfs que l'han convertit en un dels millors migcampistes de la història del club.

Encara que Xavi Hernández és partidari de poder comptar durant una temporada més amb qui fins ara ha estat el seu pivot titular del seu projecte, la realitat és que Busquets ja està pensant a la seva nova destinació, que probablement serà l'Inter de Miami de la MLS, una equip d'una lliga menor en la qual el '5' blaugrana podrà gaudir dels últims anys de la seva carrera sense tanta exigència. Així mateix, Joan Laporta també és partidari de donar per finalitzada l'etapa com a culer de Busquets aquest estiu, ja que el veu com una oportunitat per desfer-se d'un de les fitxes més altes de la plantilla.

Sergio Busquets davant de Valverde durant la final de Supercopa / Foto: EFE
Sergio Busquets davant Fede Valverde durant la final de Supercopa d'Espanya / Foto: EFE

El Barça ha d'encertar en el relleu de Sergio Busquets

Així doncs, la més que probable marxa de Sergio Busquets obre una gran pregunta a can Barça: Qui ha de ser el relleu de Busquets? Les respostes, de tots els colors. Mentre que Xavi Hernández té clar que aquest nom ha de ser Martin Zubimendi, tant Joan Laporta com Mateu Alemany i Jordi Cruyff consideren que aquest ha de ser Rubén Neves, jugador lusità del Wolverhampton que fa diversos anys que rendeix a un gran nivell en la Premier League.

D'altra banda, a sobre de la taula també hi ha la possibilitat d'apostar per Frenkie de Jong i Nico González com a pivots. Tanmateix, aquesta és la més arriscada, ja que ambdós futbolistes, malgrat ser jugadors molt joves, encara no han demostrat tenir la regularitat necessària per quedar-se amb la titularitat d'una posició que demanda tan exigència. Per tots aquests motius, el Barça ha començat a moure's en altres direccions. Una d'elles, i la que més ha sonat en les últimes setmanes, és la de Rodri Hernández, futbolista del Manchester City que ocuparà la posició de Busquets en la primera convocatòria al capdavant de la Roja que realitzarà Luis de la Fuente el pròxim 25 de març.

Rodrigo Hernández Rodri España / Foto: Europa Press
Rodrigo Hernández Rodri España / Foto: Europa Press

Rodri Hernández, una aposta segura

Ara bé, com és obvi, la de Rodri Hernández és una opció molt més cara que les anteriorment esmentades. Tot i això, segons ha informat el portal Football Insider, el Barça estaria disposat a pagar uns 90 milions d'euros per aconseguir els serveis del migcampista del City. Cal recordar que el conjunt dirigit per Pep Guardiola està en un moment delicat a nivell institucional i si la Premier League acaba sancionant al club skyblue podria precipitar la sortida de Rodri feia el Camp Nou.