El comiat de Leo Messi, per la porta del darrere, i sense voler marxar (cap de les dues parts no ho pretenia) ha generat un trauma al FC Barcelona. Després de tenir-ho tot acordat amb el club per renovar el seu contracte, la desastrosa planificació de l'antiga junta directiva, presidida per Josep María Bartomeu, va generar una sèrie de problemes financers que va obligar Joan Laporta a prescindir d'un dels millors futbolistes de la història. I hi ha cicles que mai no es tanquen, i aquest és un.

I és que des del Barça, després de dues temporades convulses en el Paris Saint-Germain, ha intentat la tornada del fill pròdig a la que va ser la seva casa. Es va sondejar aquesta possibilitat i fins i tot es van iniciar els contactes perquè es produís el retorn estel·lar, del futbolista que mai no hauria d'haver abandonat el Camp Nou. Tanmateix, els problemes financers encara latents en l'entitat blaugrana, i les presses de Messi, que no va voler esperar massa, van acabar d'enterrar totes les opcions, perquè finalment decidís dedicar els seus últims anys com a futbolista professional a l'Inter Miami.

Joan Laporta durant la celebració del títol de Lliga / Foto: German Parga - FC Barcelona
Joan Laporta durant la celebració del títol de Lliga / Foto: German Parga - FC Barcelona

Messi tornarà

No obstant això, Joan Laporta continua entossudit en la tornada a casa del més gran en el club. No ho farà com a futbolista del FC Barcelona, però des de la institució catalana, ja preparen, juntament amb l'equip actual de l'astre argentí, un homenatge perquè la Pulga torni a sentir l'escalfor del seu públic.

El president català ha expressat en més d'una ocasió la idea d'honrar al seu nen prodigi, una cosa que està encara pendent, però que ja negocia amb el conjunt nord-americà, que posarà totes les facilitats perquè Messi pugui acomiadar-se de la qual va ser la seva afició durant tant temps, sobre el verd del Camp Nou.

L'Inter Miami facilitarà el retorn de Messi al Camp Nou

De fet, ha estat un dels propietaris de la franquícia de la MLS, Jorge Mas, qui ha obert les portes perquè el '10' tingui el comiat que es mereix: "no sé si serà amb algun tipus de partit amistós o de comiat" i va afegir que "tenen el Trofeu Gamper, però alguna cosa hi haurà, tant de bo que quan s'obri el nou Camp Nou i volem que Leo Messi pugui tenir el seu adeu".

Leo Messi presentació Inter Miami Europa Press
Leo Messi presentat com a nou jugador de l'Inter Miami / Foto: Europa Press

Això sí, està encara tot per decidir, i el propietari de l'Inter Miami, es va encarregar de tancar les opcions d'una possible cessió al Barça: "no, això no passarà, però clar que sí que mereix allà el seu homenatge. I faré tot el que estigui en el meu poder per facilitar i ajudar a fer-ho possible perquè ho mereix". Així doncs, tard o d'hora, sembla que es tancarà el cicle.