La història d'Anglaterra amb els Mundials de futbol està omplerta de grans decepcions. Els Three Lions sempre arriben amb grans plantilles, però a l'hora de la veritat van acumulant moments amargs. Mai no han guanyat una Eurocopa i la seva única alegria és el Mundial de 1966, disputat a Anglaterra, i que va estar marcat pel gol fantasma més recordat de la història, contra Alemanya, ja que la pilota no va entrar.

I aquest dilluns, Anglaterra ha debutat en el Mundial de Qatar, i ho ha fet amb molta solvència, arrossegant una selecció de l'Iran que de la mà de Carlos Queiroz destaca precisament pel seu treball defensiu. El partit ha quedat resolt abans del descans, ja que Anglaterra, amb una facilitat sorprenent, ha aconseguit 3 gols que han enfonsat una Iran que no sabia com aturar la màquina ofensiva dels de Southgate.

Sako Inglaterra Foto EFE
Saka ha marcat dos gols contra Iran / Foto: EFE

Anglaterra, per la via ràpida

El partit ha començat amb un ritme molt lent, a la qual cosa s'ha afegit un fort cop rebut per Beiranvand, el porter de l'Iran, que ha tingut l'encontre aturat més de 10 minuts. Després de la represa, Anglaterra ha començat a agafar més ritme i generar ocasions de gol. En el minut 30, Mount ha disparat el lateral de la xarxa i poc després Maguire s'ha trobat el travesser (32). Finalment, els de Southgate han trobat el premi, gràcies a una esplèndida rematada de cap de Bellingham (35).

L'1-0 ha deixat molt tocat l'Iran, que en només 10 minuts ha rebut dos gols més. El primer, de Saka, que ha marcat amb un tret esplèndid. I abans del descans ha estat el torn d'Sterling, que ha aconseguit el 3-0 amb una rematada al primer pal després d'un gran centre de Harry Kane.

Harry Kane Inglaterra Foto EFE
Harry Kane no ha marcat, però ha firmat un gran partit / Foto: EFE

Candidats a tot

Després del descans, el partit ha tornat a un ritme molt lent, sense ocasions de gol. Ha estat quan Southgate ha començat a moure la banqueta, la qual cosa ha reactivat Anglaterra. En el minut 62, Saka ha obtingut el segon gol del seu compte particular amb un tret ras i ajustat. L'Iran, tanmateix, ha reaccionat, i ha aconseguit el gol de consolació, mitjançant la seva gran referència en atac, Taremi.

El tram final ha estat un tràmit, amb Southgate donant descans als titulars i l'Iran intentant retallar més les distàncies. El que ha tornat a marcar, però, ha estat Rashford, que ha aprofitat una altra gran assistència de Harry Kane per completar la golejada. Anglaterra, insaciable, encara ha aconseguit un altre gol, en un contraatac, completat amb èxit per Grealish. Després dels 14 minuts afegits del primer temps, el segon s'ha anat fins al 103', moment en què Taremi ha marcat el definitiu 6-2 en un penal dubtós vist pel VAR.