Zlatan Ibrahimovic, amb més de 71 milions de seguidors al Twitter, ha llançat un missatge aquesta tarda que està donant molt a parlar. El suec pregunta al FIFPro, el sindicat de futbolistes, qui ha donat permís a EA Sports, l'empresa que programa i comercialitza el popular videojoc FIFA, per utilitzar el seu nom i el seu rostre sense el seu permís. "No soc conscient de ser membre del FIFPro i, si ho soc, em van posar allà sense cap coneixement real a través d'una maniobra estranya. Segur que mai no vaig permetre que FIFA o FIFPro m'utilitzin per guanyar diners", ha escrit Ibrahimovic.

I Zlatan Ibrahimovic no ha acabat aquí la seva queixa pública, ja que poc després ha tornat a escriure per anunciar que obrirà una investigació. "Algú ha obtingut guanys amb el meu nom i el meu rostre sense cap acord durant tots aquests anys. És hora d'investigar".

Resposta d'EA Sports a Ibrahimovic

Tot i això, EA Sports ha assegurat a ElNacional.cat que "EA SPORTS FIFA és el videojoc de futbol líder a tot el món, i per crear aquesta experiència autèntica, hem treballat amb nombroses lligues, equips i talents individuals per tal d'assegurar any rere any els drets dels jugadors perquè aquests siguin inclosos en nostre videojoc. Una d'aquestes relacions que tenim des de fa força temps és amb el representant global de jugadors professionals, FIFPro, que s'associa amb una sèrie de llicenciants per negociar acords que beneficiïn els jugadors i els seus sindicats". Així doncs, també resposta contundent d'EA Sports a Ibrahimovic.

També afegeixen que "tenim els drets contractuals per incloure la semblança de tots els jugadors actualment al nostre videojoc". I afirmen que "vam adquirir aquestes llicències directament de lligues, equips i jugadors individuals. A més, treballem amb FIFPro per assegurar-nos el poder incloure tants jugadors com puguem per crear el videojoc més realista. En aquests casos, els nostres drets de semblança amb els jugadors s'atorguen a través del nostre acord de club amb l'AC Milan i la nostra associació exclusiva que encara perdura amb la Premier League, i que inclou tots els jugadors del Tottenham Hotspur".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat