El pilot italià de MotoGP Andrea Inannone (Aprilia) ha estat condemnat a divuit mesos de suspensió per la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) després de donar positiu per esteroides en un control antidopatge al qual es va sotmetre al Gran Premi de Malàisia el passat 3 de novembre.

La FMI, però, ha admès la tesi dels advocats del pilot, que defensen que el positiu va ser fruit d'una contaminació alimentària. "En un primer anàlisi de la sentència s'aprecia amb satisfacció que es reconeix l'accidentalitat de la ingesta d'esteroides, admetent, de fet, la tesis de la contaminació alimentària, mai admesa en primera instància", explica en un comunicat Aprilia.

"Aquest escenari obre noves possibilitats d'apel·lació per l'Andra Iannone, però queda el desconcert d'una sanció del tot incoherent amb la reconstrucció realitzada en la sentència, al no reconèixer la innocència del pilot", afegeix.

L'Administrador Delegat d'Aprilia Racing i màxim responsable de l'equip, Massimo Rivola, ha apuntat al mateix comunicat que "la sentència desconcerta" però satisfà perquè "els jutges han reconegut la total bona fe de Iannone i la confirmació de la tesis de la contaminació alimentària".

Per aquest motiu, l'escuderia ja ha anunciat que apel·larà "amb gran esforç" la sentència al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat