Cap de setmana de motos, cap de setmana d'emoció i velocitat. Per segona setmana consecutiva, el circuit de Red Bull Ring, situat a Spielberg, a Àustria, acollirà el Gran Premi del mundial de motociclisme. En el passat cap de setmana, en Moto GP, Jorge Martín va signar un dissabte i diumenge perfectes.

jorge martin pole gp estiria moto gp @88jorgemartin

Jorge Martín, feliç al GP d'Estiria / @88jorgemartin

En la classificació va volar per batre el rècord del circuit que tenia el cerverí Marc Márquez i va aconseguir, òbviament, la pole position. El diumenge, en la cursa, va refermar les bones sensacions amb una victòria molt especial, la primera en la seva curta carrera a Moto GP, tenint en compte que és la temporada del seu debut.

Viñales no competirà per la seva actitud

Qui no es pujarà a la moto és Maverick Viñales, que ha estat sancionat pel seu propi equip, Yamaha. L'escuderia japonesa l'ha apartat per considerar que en l'anterior carrera del Gran Premi de Estiria de MotoGP va forçar la fallada mecànica en la seva YZR M 1 durant la carrera, posant en perill a la resta de pilots.

La situació es genera en comprovar els enginyers de Yamaha que en les últimes voltes de la carrera de Estiria, Viñales va forçar l'acceleració de la seva moto en els revols un i tres del traçat, i en retirar-se als seus tallers sense acabar la carrera també va anar accelerant en buit el motor -accionant la lleva de l'embragatge- sense cap motiu aparent.

Maverick Viñales Yamaha EFE

Maverick Viñales, apartat per Yamaha, no competirà / EFE

Yamaha assegura que "l'absència es produeix després de la suspensió del pilot per part de Yamaha, a causa de l'inexplicable funcionament irregular del pilot amb la moto durant la carrera de Estiria del passat cap de setmana". Viñales, que ja va anunciar que no seguiria a Yamaha, ha posat la nota polèmica a la prèvia d'aquesta onzena prova del campionat.

Remy Gardner i Pedro Acosta, a mantenir les distàncies en la general

L'australià Remy Gardner, líder del Mundial de Moto 2, va acabar quart l'última cursa, en el mateix circuit, tot i sortir des de la primera posició, i això ho va aprofitar l'italià Bezzecchi, tercer al Mundial, per retallar-li 12 punts després de guanyar la cursa. Gardner hauria pogut ser més penalitzat si Raúl Fernández, segon en la general, hagués quedat per davant, però va acabar en una pobra setena posició. Així, Gardner és líder amb 197 punts, Fernández el segueix amb 162 i Bezzechi és tercer amb 153.

pedro acosta celebra victoria gp estiria europa press

Pedro Acosta és líder de Moto 3 per victòries com la del passat cap de setmana / Europa Press

En Moto 3, el murcià Pedro Acosta segueix dominant amb mà de ferro la classificació general, i encara més després de guanyar la setmana passada. Per darrere seu van acabar els dos pilots que també el segueixen al mundial, el també espanyol Sergio García i l'italià Romano Fenati. Acosta mana amb 183 punts, 53 més que Sergio García. Fenati tanca el podi amb 96.

Jordi Torres, a pel liderat de Moto E

Aquest cap de setmana torna la Moto E, que lidera Alessandro Zaccone amb 70 punts. Per darrere, a només 7 punts, el vigent campió, el català Jordi Torres, que intentarà reduir les diferències o assaltar el liderat. Després d'aquest Gran Premi només quedarà una doble cita a Misano.

On veure el GP d'Àustria de MotoGP?

El Gran Premi d'Àustria de MotoGP es pot veure a través de la plataforma DAZN.

Imatge principal: Jorge Martín va guanyar el passat Gran Premi de Moto GP / Europa Press