La Volta a Catalunya ha viscut aquest dissabte una d'aquelles jornades que es recordaran durant molt temps, una etapa èpica que ha acabat a Cambrils amb la victòria del ciclista equatorià Richard Carapaz, que s'ha imposat a l'esprint al colombià Sergio Higuita, que arriba a l'última etapa com a líder de la general.

I és que en una jornada marcada pel mal temps, ambdós ciclistes sud-americans han iniciat una escapada a 133 quilòmetres de la meta, una autèntica bogeria que ambdós han aconseguit culminar, per arribar a l'última jornada com a principals favorits per disputar-se el títol. Higuita arriba primer, amb 16 segons sobre Carapaz, 52 sobre Joao Almeida i 53 sobre Nairo Quintana.

Espectacular escapada d'Higuita i Carapaz

En una etapa considerada rompepiernas, i en un ambient fred i amb pluja, Higuita i Carapaz no ho han dubtat i als 36 quilòmetres han iniciat un atac que ha quallat. Quedava molt per al final, per la qual cosa la lògica és que tard o d'hora el pilot els atraparia, però no ha estat així. Després d'ells, s'ha format un grup de 12 ciclistes, amb Quintana de líder, mentre que el líder, Almeida, s'ha quedat al pilot principal.

A mesura que ha anat avançant l'etapa, els escapats han anat augmentant la diferència fins a arribar els 3 minuts i 33 segons que ja presagiaven que una cosa gran estava a punt de succeir. Amb l'emoció amb magnificència, el descens final cap a Cambrils ha estat espectacular, amb Ayuso buscant agafar distàncies. Finalment, Carapaz i Huiguita han aconseguit el que semblava impossible, jugar-se l'etapa entre ells, amb victòria per al campió olímpic, encara que lideratge per al campió de Colòmbia.

Un diumenge d'emocions fortes

Tot es decidirà, doncs, aquest diumenge, en una setena i última etapa de la Volta a Catalunya que començarà i acabarà a Barcelona i que estarà marcada pels sis ascensos a la muntanya de Montjüic, amb una rampa, la del castell, amb un desnivell del 19%.

Amb només 16 segons d'avantatge, Higuita haurà de controlar de molt a prop a Carapaz, que segur que intentarà superar-lo en la general, així com també Almeida, Quintana i Ayuso. S'acosta un diumenge apassionant de ciclisme. Les emocions fortes només han fet que començar.

 

Imatge principal: Carapaz i Higuita, durant la sisena etapa de la Volta a Catalunya / EFE