Un jugador del Barça ja té totalment presa la decisió de sortir del club quan finalitzi la present temporada. Ens referim a Marcos Alonso, que creu que el millor que pot fer és canviar d'aires i buscar un nou desafiament en la seva carrera, que ja està tocant al seu final. Finalitza contracte el mes de juny, i ara per ara no ha rebut cap oferta de renovació. A més, Joan Laporta i Deco tampoc no semblaven estar pensant a oferir-li una ampliació.

Aquesta campanya ha estat un autèntic infern per a l'internacional espanyol, que ha acumulat tota mena de problemes amb les lesions, i això ha impedit que pugui jugar amb regularitat. S'ha perdut una enorme quantitat de partits, i això ha provocat que sigui el futbolista de la plantilla que menys minuts ha disputat. I en les últimes setmanes, Xavi Hernández abans ha preferit confiar en un jove talent com Héctor Fort, i fora de la seva posició natural, que pel '17'.

Marcos Alonso Barça Shakhtar / Foto: Europa Press
Marcos Alonso/ Foto: Europa Press

Així que tampoc no es pot catalogar com a sorpresa el fet que l'ex del Reial Madrid, del Sunderland, del Bolton Wanderers, de la Fiorentina i del Chelsea ja hagi comunicat els seus companys que està vivint els seus últims mesos en el Camp Nou, i que aviat arribarà el moment d'acomiadar-se. I la directiva té activa la recerca d'un substitut de garanties per poder ocupar aquesta plaça, on és obligatori firmar un nou jugador.

Independentment del que succeeixi amb Alejandro Balde, que pot rebre trucades per trair al Barça, en aquesta demarcació hi ha escassetat d'efectius, i han sonat noms com els de Sergi Cardona, de l'UD Las Palmas, o Álex Valle, qui es troba cedit en l'UD Llevant. Alonso va complir el seu primer any a la ciutat comtal, en el qual li va tocar jugar moltes vegades com a central, però aquest curs ha estat un desastre en tots els sentits.

Marcos Alonso

Per tant, tampoc no serà una baixa sensible. I Laporta i Deco tampoc no s'havien arribat a plantejar l'opció de retenir-lo al vestidor.

Alonso, una aposta de Xavi

De fet, Alonso va ser una aposta personal de Xavi, que va ser qui va insistir perquè el fitxés el Barça, i va acabar entrant en l'operació que va acabar amb Pierre-Emerick Aubameyang a Stamford Bridge.

Però fins i tot el mateix tècnic egarenc, que era el seu únic valedor, ha acabat perdent la confiança en les seves capacitats.