"Estem molt decebuts. Sentíem que teníem el control del partit abans de la targeta vermella. Si és falta, és targeta vermella. No he vist la repetició i segurament vosaltres ho sabreu millor. És difícil de dir, però en aquests moments crucials has d'estar segur que pots recuperar la pilota. Si no aconsegueixes la pilota, i no sé si la toca o no, l'has de deixar anar. Prefereixo concedir el gol o deixar al davanter amb un un contra un" van ser les declaracions de Ilkay Gündogan després de la derrota contra el PSG.

Unes paraules que no van agradar al protagonista de l'acció de la targeta vermella, Ronald Araujo, qui va replicar l'endemà. "Prefereixo guardar-me el que penso, hi ha valors i codis de vestidor que penso que cal complir", una resposta igual de contundent que la de l'alemany i que deixa clara la divisió que hi ha en aquests moments al vestidor del Barça.

Ronald Araujo després de ser expulsat en el Barça - PSG / Foto: EFE
Ronald Araujo després de ser expulsat en el Barça - PSG / Foto: EFE

Gündogan es cansa del Barça

Per si el conflicte no fos suficient, la dona de Gündogan, Sara, va publicar una història a Instagram en què recolzava les paraules de la seva parella. "Aquest home és un tipus que treballa dur, i les seves opinions futbolístiques són sobre millorar i està donant-ho tot pel seu equip... La seva mentalitat és una mentalitat de triplet", deia en el text.

Una mostra més del descontentament i decepció que viu la família el seu primer any a Barcelona. Després de coronar-se guanyant el triplet amb el Manchester City, l'alemany va deixar el braçalet de capità citizen per unir-se al projecte de Xavi Hernández, convençut per les promeses que li va fer el tècnic català. Després d'un sol any i de l'abandonament del català a final de temporada, Gündogan no vol acabar l'any de contracte que li queda.

Ilkay Gündogan Pau Cubarsí decepció Barça / Foto: EFE
Ilkay Gündogan consolat per Pau Cubarsí / Foto: EFE

La Premier i Aràbia Saudita, atentes

Tot aquest clima de conflicte i conformisme en la derrota ha empès Gündogan a buscar una sortida, amb l'Aràbia Saudita i la Premier League com a principals destinacions. Els primers ja han mostrat el seu interès pel centrecampista en més d'una ocasió, com també ho han fet per Robert Lewandowski.

Tanmateix, el germànic considera que encara pot jugar en l'elit, tenint en compte la gran temporada que està fent en la seva estrena com a blaugrana. Conscient que el seu lloc era al City, no veuria amb mals ulls tornar a estar a les ordres de Pep Guardiola. El mateix pensa el català, que aquella temporada ha trobat a faltar Gündogan, a qui no ha estat capaç de substituir per moltes variants que hagi inclòs a l'equip. L'eliminació contra el Reial Madrid és el millor exemple.